dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Herbata biała – co warto o niej wiedzieć? Właściwości, zastosowanie, sposób parzenia
Przeczytane 16029 razy
5 min
-
Kapsaicyna – co to jest i jak działa? Właściwości, skutki uboczne, przeciwwskazania
Przeczytane 127954 razy
4 min
-
Koenzym Q10 – właściwości, źródła, zastosowanie. Kiedy go suplementować?
Przeczytane 150498 razy
5 min
-
Kofeina – właściwości i zastosowanie. Jak wpływa na organizm?
Przeczytane 46691 razy
5 min
-
Teina – czym jest? Właściwości, zastosowanie i wpływ na organizm
Przeczytane 51084 razy
5 min
-
Drożdże – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Kiedy stosować preparaty z drożdżami?
Przeczytane 93135 razy
10 min
-
Cytrulina - właściwości i dawkowanie. Jak działa jabłczan cytruliny?
Przeczytane 337025 razy
3 min
-
Azorubina (E122) – właściwości i zastosowanie. Czy jest szkodliwa?
Przeczytane 25992 razy
3 min
-
Cynaryna – właściwości i zastosowanie. Jaki ma wpływ na zdrowie?
Przeczytane 25321 razy
3 min
-
Berberyna – co to takiego? Właściwości i zastosowanie berberyny
Przeczytane 553409 razy
4 min
-
Sylimaryna – czym jest? Działanie, efekty, wskazania i środki ostrożności
Przeczytane 104291 razy
4 min
-
Kadzidłowiec – na co pomoże i gdzie można go kupić? Właściwości i działanie kadzidłowca indyjskiego
Przeczytane 138978 razy
4 min