dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Filtry w okularach przeciwsłonecznych. Jak działają i dlaczego powinny być dobrej jakości?
Przeczytane 39085 razy
4 min
-
L-karnityna – co to za związek i jak działa? Kiedy sięgnąć po preparaty z karnityną?
Przeczytane 838861 razy
6 min
-
Ocet jabłkowy – właściwości i zastosowanie. Czy warto go pić?
Przeczytane 428592 razy
14 min
-
Lukrecja – co to za roślina? Właściwości, działanie, przeciwwskazania
Przeczytane 535388 razy
5 min