dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Słodziki – dlaczego są słodkie i jak wpływają na nasz organizm?
Przeczytane 19810 razy
4 min
-
Substancje pomocnicze – dodatki, które znajdziemy w każdym preparacie leczniczym
Przeczytane 15311 razy
4 min
-
Sukraloza (E955) – właściwości, skutki uboczne. Jak wpływa na zdrowie i czy jest szkodliwa?
Przeczytane 649274 razy
4 min
-
Marihuana – skutki palenia i wpływ na zdrowie. Marihuana a THC i CBD
Przeczytane 852346 razy
7 min
-
Karotenoidy – jaki mają wpływ na nasz organizm? Właściwości i źródła karotenoidów
Przeczytane 46004 razy
6 min
-
Kwas hialuronowy – charakterystyka, właściwości i zastosowanie
Przeczytane 480223 razy
12 min
-
Beta-karoten (prowitamina A) – właściwości i zastosowanie. Beta-karoten a opalanie
Przeczytane 182264 razy
7 min


