dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Słodziki – dlaczego są słodkie i jak wpływają na nasz organizm?
Przeczytane 19983 razy
4 min
-
Substancje pomocnicze – dodatki, które znajdziemy w każdym preparacie leczniczym
Przeczytane 15385 razy
4 min
-
Sukraloza (E955) – właściwości, skutki uboczne. Jak wpływa na zdrowie i czy jest szkodliwa?
Przeczytane 651097 razy
4 min
-
Marihuana – skutki palenia i wpływ na zdrowie. Marihuana a THC i CBD
Przeczytane 854925 razy
7 min
-
Karotenoidy – jaki mają wpływ na nasz organizm? Właściwości i źródła karotenoidów
Przeczytane 46256 razy
6 min
-
Kwas hialuronowy – charakterystyka, właściwości i zastosowanie
Przeczytane 483007 razy
12 min
-
Beta-karoten (prowitamina A) – właściwości i zastosowanie. Beta-karoten a opalanie
Przeczytane 182894 razy
7 min


