dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Marihuana – skutki palenia i wpływ na zdrowie. Marihuana a THC i CBD
Przeczytane 842385 razy
7 min
-
Karotenoidy – jaki mają wpływ na nasz organizm? Właściwości i źródła karotenoidów
Przeczytane 44376 razy
6 min
-
Kwas hialuronowy – charakterystyka, właściwości i zastosowanie
Przeczytane 466086 razy
12 min
-
Beta-karoten (prowitamina A) – właściwości i zastosowanie. Beta-karoten a opalanie
Przeczytane 178872 razy
7 min
-
Filtry w okularach przeciwsłonecznych. Jak działają i dlaczego powinny być dobrej jakości?
Przeczytane 39963 razy
5 min
-
L-karnityna – co to za związek i jak działa? Kiedy sięgnąć po preparaty z karnityną?
Przeczytane 867372 razy
6 min
-
Ocet jabłkowy – właściwości i zastosowanie. Czy warto go pić?
Przeczytane 455189 razy
14 min
-
Lukrecja – co to za roślina? Właściwości, działanie, przeciwwskazania
Przeczytane 553070 razy
5 min


