dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Kolagen – właściwości i zastosowanie. Jaki ma wpływ na zdrowie?
Przeczytane 783705 razy
9 min
-
Herbata biała – co warto o niej wiedzieć? Właściwości, zastosowanie, sposób parzenia
Przeczytane 22942 razy
5 min
-
Kapsaicyna – co to jest i jak działa? Właściwości, skutki uboczne, przeciwwskazania
Przeczytane 217044 razy
4 min
-
Koenzym Q10 – właściwości, źródła, zastosowanie. Kiedy go suplementować?
Przeczytane 258244 razy
6 min
-
Kofeina – właściwości i zastosowanie. Jak wpływa na organizm?
Przeczytane 85132 razy
5 min
-
Teina – czym jest? Właściwości, zastosowanie i wpływ na organizm
Przeczytane 76544 razy
5 min
-
Drożdże – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Kiedy stosować preparaty z drożdżami?
Przeczytane 136379 razy
10 min
-
Cytrulina - właściwości i dawkowanie. Jak działa jabłczan cytruliny?
Przeczytane 602153 razy
4 min
-
Azorubina (E122) – właściwości i zastosowanie. Czy jest szkodliwa?
Przeczytane 39380 razy
3 min
-
Cynaryna – właściwości i zastosowanie. Jaki ma wpływ na zdrowie?
Przeczytane 41020 razy
3 min
-
Berberyna – co to takiego? Właściwości i zastosowanie berberyny
Przeczytane 1203787 razy
4 min
-
Sylimaryna – czym jest? Działanie, efekty, wskazania i środki ostrożności
Przeczytane 185155 razy
4 min


