dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Glukonolakton – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 15813 razy
4 min
-
Polihydroksykwasy (PHA) i ich działanie na skórę – co warto o nich wiedzieć?
Przeczytane 15218 razy
5 min
-
Kwas laktobionowy – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 43777 razy
5 min
-
Masło kakaowe i jego właściwości – kiedy i jak je stosować? Czy przyspiesza opalanie?
Przeczytane 37116 razy
6 min
-
Kwas azelainowy – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Czy pomoże na przebarwienia i trądzik?
Przeczytane 210289 razy
6 min
-
Bisabolol – jak działa? W jakich kosmetykach można go znaleźć?
Przeczytane 19070 razy
3 min
-
Kannabinoidy – czym są i jak działają? Jaki mają wpływ na zdrowie?
Przeczytane 60279 razy
5 min