dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Glukonolakton – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 16357 razy
4 min
-
Polihydroksykwasy (PHA) i ich działanie na skórę – co warto o nich wiedzieć?
Przeczytane 15799 razy
5 min
-
Kwas laktobionowy – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 45148 razy
5 min
-
Masło kakaowe i jego właściwości – kiedy i jak je stosować? Czy przyspiesza opalanie?
Przeczytane 38055 razy
6 min
-
Kwas azelainowy – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Czy pomoże na przebarwienia i trądzik?
Przeczytane 213815 razy
6 min
-
Bisabolol – jak działa? W jakich kosmetykach można go znaleźć?
Przeczytane 19620 razy
3 min


