dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Soda oczyszczona – właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 124234 razy
9 min
-
Węglan sodu (E500) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 24468 razy
4 min
-
Kwas pirogronowy – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 9329 razy
5 min
-
Octan sodu (E262) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 28860 razy
3 min
-
Węglan amonu (E503) – właściwości i zastosowanie amoniaku spożywczego
Przeczytane 23535 razy
3 min
-
Kwas borowy (borny) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 132783 razy
5 min
-
Glinka zielona i jej właściwości – kiedy warto po nią sięgnąć?
Przeczytane 14135 razy
5 min
-
Glinka czerwona – jakie ma właściwości? Kiedy warto jej używać?
Przeczytane 7494 razy
6 min