dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Liście Boldo – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Przeczytane 13689 razy
3 min
-
Dzięgiel chiński – właściwości, zastosowanie, stosowanie Dong Quai
Przeczytane 24991 razy
4 min
-
Eugenol – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 36405 razy
5 min
-
Lateks – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 26790 razy
5 min
-
Glukozynolany – charakterystyka, właściwości, działania niepożądane
Przeczytane 7769 razy
3 min
-
Soda oczyszczona – właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 340633 razy
9 min
-
Węglan sodu (E500) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 61050 razy
4 min
-
Kwas pirogronowy – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 14923 razy
5 min
-
Octan sodu (E262) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 48183 razy
3 min
-
Węglan amonu (E503) – właściwości i zastosowanie amoniaku spożywczego
Przeczytane 39107 razy
3 min