dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
 
                                                    Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
- 
    
        
        Liście Boldo – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazaniaPrzeczytane 17378 razy 3 min 
- 
    
        
        Dzięgiel chiński – właściwości, zastosowanie, stosowanie Dong QuaiPrzeczytane 28332 razy 4 min 
- 
    
        
        Eugenol – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwośćPrzeczytane 40777 razy 5 min 
- 
    
        
        Lateks – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwośćPrzeczytane 29898 razy 5 min 
- 
    
        
        Glukozynolany – charakterystyka, właściwości, działania niepożądanePrzeczytane 8337 razy 3 min 
- 
    
        
        Soda oczyszczona – właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwoPrzeczytane 389380 razy 9 min 
- 
    
        
        Węglan sodu (E500) – właściwości, zastosowanie, szkodliwośćPrzeczytane 72359 razy 4 min 
- 
    
        
        Kwas pirogronowy – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwoPrzeczytane 16454 razy 5 min 
 
                             
                                         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            

