dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Liście Boldo – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Przeczytane 13355 razy
3 min
-
Dzięgiel chiński – właściwości, zastosowanie, stosowanie Dong Quai
Przeczytane 24351 razy
4 min
-
Eugenol – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 35462 razy
5 min
-
Lateks – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 26054 razy
5 min
-
Glukozynolany – charakterystyka, właściwości, działania niepożądane
Przeczytane 7629 razy
3 min
-
Soda oczyszczona – właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 326915 razy
9 min
-
Węglan sodu (E500) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 59264 razy
4 min
-
Kwas pirogronowy – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 14623 razy
5 min
-
Octan sodu (E262) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 47556 razy
3 min
-
Węglan amonu (E503) – właściwości i zastosowanie amoniaku spożywczego
Przeczytane 38438 razy
3 min