dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Liście Boldo – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Przeczytane 7014 razy
3 min
-
Dzięgiel chiński – właściwości, zastosowanie, stosowanie Dong Quai
Przeczytane 11484 razy
4 min
-
Eugenol – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 19750 razy
5 min
-
Lateks – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 13760 razy
5 min
-
Glukozynolany – charakterystyka, właściwości, działania niepożądane
Przeczytane 4844 razy
3 min