dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Kwas ferulowy – właściwości i zastosowanie. Jak go stosować do pielęgnacji skóry?
Przeczytane 1625 razy
5 min
-
Trehaloza – właściwości i zastosowanie w pielęgnacji skóry. Jak działają kosmetyki z tym składnikiem?
Przeczytane 2829 razy
5 min
-
Czym jest glutaminian sodu i gdzie występuje? Czy E621 jest szkodliwy dla zdrowia?
Przeczytane 34012 razy
7 min
-
Formy magnezu – które są najlepiej przyswajalne? Jaki rodzaj magnezu wybrać?
Przeczytane 29161 razy
5 min
-
Peptydy – czym są i jak działają na skórę? Właściwości kosmetyków z peptydami
Przeczytane 11453 razy
6 min


