dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Glinka czerwona – jakie ma właściwości? Kiedy warto jej używać?
Przeczytane 11084 razy
6 min
-
Kosmetyki z pirytionianem cynku – dlaczego zostały wycofane?
Przeczytane 26897 razy
2 min
-
Luteolina – w jakich produktach można ją znaleźć? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 18064 razy
3 min
-
Glukonolakton – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 14258 razy
4 min
-
Polihydroksykwasy (PHA) i ich działanie na skórę – co warto o nich wiedzieć?
Przeczytane 13376 razy
5 min
-
Kwas laktobionowy – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 39134 razy
5 min