dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Kosmetyki z pirytionianem cynku – dlaczego zostały wycofane?
Przeczytane 18189 razy
2 min
-
Luteolina – w jakich produktach można ją znaleźć? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 9967 razy
3 min
-
Glukonolakton – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 9463 razy
4 min
-
Polihydroksykwasy (PHA) i ich działanie na skórę – co warto o nich wiedzieć?
Przeczytane 8701 razy
5 min
-
Kwas laktobionowy – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, bezpieczeństwo
Przeczytane 22855 razy
5 min
-
Masło kakaowe i jego właściwości – kiedy i jak je stosować? Czy przyśpiesza opalanie?
Przeczytane 26031 razy
6 min