dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Węglan amonu (E503) – właściwości i zastosowanie amoniaku spożywczego
Przeczytane 40584 razy
3 min
-
Kwas borowy (borny) – właściwości, zastosowanie, szkodliwość
Przeczytane 248178 razy
5 min
-
Glinka zielona i jej właściwości – kiedy warto po nią sięgnąć?
Przeczytane 27306 razy
5 min
-
Glinka czerwona – jakie ma właściwości? Kiedy warto jej używać?
Przeczytane 12308 razy
6 min
-
Kosmetyki z pirytionianem cynku – dlaczego zostały wycofane?
Przeczytane 30505 razy
2 min
-
Luteolina – w jakich produktach można ją znaleźć? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 19761 razy
3 min