dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Filtry w okularach przeciwsłonecznych. Jak działają i dlaczego powinny być dobrej jakości?
Przeczytane 40304 razy
5 min
-
L-karnityna – co to za związek i jak działa? Kiedy sięgnąć po preparaty z karnityną?
Przeczytane 880659 razy
6 min
-
Ocet jabłkowy – właściwości i zastosowanie. Czy warto go pić?
Przeczytane 466375 razy
14 min
-
Lukrecja – co to za roślina? Właściwości, działanie, przeciwwskazania
Przeczytane 562129 razy
6 min
-
Chrom – właściwości, objawy niedoboru, wpływ na odchudzanie. Kiedy konieczna jest suplementacja?
Przeczytane 137426 razy
6 min


