dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Czym zastąpić cukier? Zdrowe zamienniki cukru – który wybrać?
Przeczytane 40659 razy
5 min
-
Peeling enzymatyczny — czym jest i jak należy go prawidłowo wykonać?
Przeczytane 74355 razy
4 min
-
Czym jest Bisfenol A (BPA) i dlaczego powinniśmy go unikać?
Przeczytane 83865 razy
4 min
-
Jak sposób przygotowania jedzenia może wpływać na obniżenie jego jakości?
Przeczytane 17426 razy
5 min
-
Słodziki – dlaczego są słodkie i jak wpływają na nasz organizm?
Przeczytane 18777 razy
4 min
-
Substancje pomocnicze – dodatki, które znajdziemy w każdym preparacie leczniczym
Przeczytane 14923 razy
4 min