dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Substancje pomocnicze – dodatki, które znajdziemy w każdym preparacie leczniczym
Przeczytane 14137 razy
4 min
-
Marihuana – skutki palenia i wpływ na zdrowie. Marihuana a THC i CBD
Przeczytane 786597 razy
7 min
-
Karotenoidy – jaki mają wpływ na nasz organizm? Właściwości i źródła karotenoidów
Przeczytane 39808 razy
6 min
-
Kwas hialuronowy – charakterystyka, właściwości i zastosowanie
Przeczytane 412765 razy
12 min
-
Beta-karoten (prowitamina A) – właściwości i zastosowanie. Beta-karoten a opalanie
Przeczytane 156101 razy
7 min
-
Filtry w okularach przeciwsłonecznych. Jak działają i dlaczego powinny być dobrej jakości?
Przeczytane 38355 razy
4 min
-
L-karnityna – co to za związek i jak działa? Kiedy sięgnąć po preparaty z karnityną?
Przeczytane 813909 razy
6 min
-
Ocet jabłkowy – właściwości i zastosowanie. Czy warto go pić?
Przeczytane 408335 razy
14 min
-
Lukrecja – co to za roślina? Właściwości, działanie, przeciwwskazania
Przeczytane 518256 razy
5 min