dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Słodziki – dlaczego są słodkie i jak wpływają na nasz organizm?
Przeczytane 16931 razy
4 min
-
Substancje pomocnicze – dodatki, które znajdziemy w każdym preparacie leczniczym
Przeczytane 14388 razy
4 min
-
Marihuana – skutki palenia i wpływ na zdrowie. Marihuana a THC i CBD
Przeczytane 804866 razy
7 min
-
Karotenoidy – jaki mają wpływ na nasz organizm? Właściwości i źródła karotenoidów
Przeczytane 41023 razy
6 min
-
Kwas hialuronowy – charakterystyka, właściwości i zastosowanie
Przeczytane 427776 razy
12 min
-
Beta-karoten (prowitamina A) – właściwości i zastosowanie. Beta-karoten a opalanie
Przeczytane 163842 razy
7 min