dr nauk chemicznych Joanna Orzeł

Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Żel antybakteryjny do rąk i płyn dezynfekcyjny – jak zrobić w domu?
Przeczytane 46260 razy
4 min
-
Peeling enzymatyczny — czym jest i jak należy go prawidłowo wykonać?
Przeczytane 71497 razy
4 min
-
Czym jest Bisfenol A (BPA) i dlaczego powinniśmy go unikać?
Przeczytane 77340 razy
4 min
-
Jak sposób przygotowania jedzenia może wpływać na obniżenie jego jakości?
Przeczytane 16049 razy
5 min