dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Peeling enzymatyczny — czym jest i jak należy go prawidłowo wykonać?
Przeczytane 63120 razy
4 min
-
Czym jest Bisfenol A (BPA) i dlaczego powinniśmy go unikać?
Przeczytane 44849 razy
4 min
-
Jak sposób przygotowania jedzenia może wpływać na obniżenie jego jakości?
Przeczytane 11366 razy
5 min
-
Kwas kojowy i jego zastosowania w kosmetologii, kosmetyce i medycynie
Przeczytane 17244 razy
4 min
-
Słodziki – dlaczego są słodkie i jak wpływają na nasz organizm?
Przeczytane 10313 razy
4 min
-
Substancje pomocnicze – dodatki, które znajdziemy w każdym preparacie leczniczym
Przeczytane 11087 razy
4 min