mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Graviola – właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania. Czy warto ją stosować?
Przeczytane 214439 razy
4 min
-
Pigwa – właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i przepisy
Przeczytane 32302 razy
4 min
-
Komosa ryżowa (quinoa) – właściwości, wartości odżywcze i przykładowe przepisy
Przeczytane 20397 razy
5 min
-
Dieta po operacji wyrostka robaczkowego – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 232564 razy
4 min
-
Dieta w niedoczynności tarczycy – założenia i przykładowy jadłospis
Przeczytane 173304 razy
4 min
-
Dieta na nadkwasotę żołądka – jak złagodzić nadkwaśność dietą?
Przeczytane 276143 razy
4 min
-
PCOS a dieta – co jeść, a czego unikać przy zespole policystycznych jajników
Przeczytane 93545 razy
4 min
-
Dieta śródziemnomorska – na czym polega? Poznaj zasady i wpływ na zdrowie
Przeczytane 32012 razy
6 min
-
Dieta karniwora (mięsna) – na czym polega? Założenia i efekty
Przeczytane 94500 razy
4 min


