mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta przy Candida – jak powinna wyglądać dieta przeciwgrzybicza? Co jeść przy kandydozie?
Przeczytane 196708 razy
5 min
-
Dieta przy endometriozie – jaką stosować? Założenia, produkty, jadłospis oraz przepisy
Przeczytane 27960 razy
4 min
-
Dieta przy marskości wątroby – założenia, produkty, jadłospis i przepisy
Przeczytane 111963 razy
5 min
-
Graviola – właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania. Czy warto ją stosować?
Przeczytane 198439 razy
4 min
-
Pigwa – właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i przepisy
Przeczytane 29001 razy
4 min
-
Komosa ryżowa (quinoa) – właściwości, wartości odżywcze i przykładowe przepisy
Przeczytane 16240 razy
5 min
-
Dieta w insulinooporności (IO) – dlaczego jest ważna i jak powinna wyglądać?
Przeczytane 22431 razy
4 min
-
Dieta po operacji wyrostka robaczkowego – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 212561 razy
4 min