mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
ONS, czyli doustne suplementy pokarmowe – wsparcie żywieniowe w chorobie
Przeczytane 36146 razy
4 min
-
Dieta w chorobie Hashimoto. Jak powinien wyglądać jadłospis?
Przeczytane 201076 razy
8 min
-
Sukraloza – szkodliwość i skutki uboczne przy stosowaniu
Przeczytane 633477 razy
4 min
-
Herbata czerwona Pu-Erh – czy jest dobra na odchudzanie? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 23417 razy
4 min
-
Hibiskus – skład, właściwości, zastosowanie i herbata z kwiatu hibiskusa
Przeczytane 52644 razy
4 min
-
Pandan – azjatycka wanilia. Co to za przyprawa i do czego może przydać się w kuchni?
Przeczytane 20680 razy
4 min
-
Sezam (czarny i biały) – wartości odżywcze i właściwości zdrowotne
Przeczytane 116302 razy
4 min
-
Dieta kopenhaska – menu, ile można schudnąć i czy taka dieta jest zdrowa?
Przeczytane 18204 razy
4 min
-
Podwyższone stężenie cholesterolu w surowicy krwi - dieta, objawy i przyczyny
Przeczytane 102291 razy
4 min