mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
ONS, czyli doustne suplementy pokarmowe – wsparcie żywieniowe w chorobie
Przeczytane 35041 razy
4 min
-
Dieta w chorobie Hashimoto. Jak powinien wyglądać jadłospis?
Przeczytane 200091 razy
8 min
-
Sukraloza – szkodliwość i skutki uboczne przy stosowaniu
Przeczytane 620848 razy
4 min
-
Herbata czerwona Pu-Erh – czy jest dobra na odchudzanie? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 22889 razy
4 min
-
Hibiskus – skład, właściwości, zastosowanie i herbata z kwiatu hibiskusa
Przeczytane 52059 razy
4 min
-
Pandan – azjatycka wanilia. Co to za przyprawa i do czego może przydać się w kuchni?
Przeczytane 20241 razy
4 min
-
Sezam (czarny i biały) – wartości odżywcze i właściwości zdrowotne
Przeczytane 112215 razy
4 min
-
Dieta kopenhaska – menu, ile można schudnąć i czy taka dieta jest zdrowa?
Przeczytane 17556 razy
4 min
-
Podwyższone stężenie cholesterolu w surowicy krwi - dieta, objawy i przyczyny
Przeczytane 101821 razy
4 min