mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta na raka – co jeść, żeby nie zachorować i czy dietą można wyleczyć się z raka?
Przeczytane 17514 razy
6 min
-
Herbatka z kopru włoskiego dla niemowląt i dorosłych – właściwości, działanie i przeciwwskazania
Przeczytane 138962 razy
4 min
-
Suplementacja witaminami, składnikami mineralnymi oraz innymi elementami w chorobie nowotworowej
Przeczytane 5205 razy
6 min
-
Jadłospis dla cukrzyka, czyli jak wprowadzić dietę cukrzycową
Przeczytane 374666 razy
4 min
-
ONS, czyli doustne suplementy pokarmowe – wsparcie żywieniowe w chorobie
Przeczytane 33672 razy
4 min
-
Dieta w chorobie Hashimoto. Jak powinien wyglądać jadłospis?
Przeczytane 198671 razy
8 min
-
Sukraloza – szkodliwość i skutki uboczne przy stosowaniu
Przeczytane 599486 razy
4 min
-
Herbata czerwona Pu-Erh – czy jest dobra na odchudzanie? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 22325 razy
4 min
-
Hibiskus – skład, właściwości, zastosowanie i herbata z kwiatu hibiskusa
Przeczytane 51494 razy
4 min
-
Pandan – azjatycka wanilia. Co to za przyprawa i do czego może przydać się w kuchni?
Przeczytane 19534 razy
4 min
-
Sezam (czarny i biały) – wartości odżywcze i właściwości zdrowotne
Przeczytane 107782 razy
4 min