mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Sezam (czarny i biały) – wartości odżywcze i właściwości zdrowotne
Przeczytane 120933 razy
4 min
-
Dieta kopenhaska – menu, ile można schudnąć i czy taka dieta jest zdrowa?
Przeczytane 19281 razy
4 min
-
Podwyższone stężenie cholesterolu w surowicy krwi - dieta, objawy i przyczyny
Przeczytane 103077 razy
4 min
-
Dieta z niskim IG – dla kogo? Jak powinna wyglądać? Zasady, produkty o niskim indeksie glikemicznym, przepisy
Przeczytane 113243 razy
5 min
-
Nasiona konopi i olej konopny – zastosowanie oraz właściwości
Przeczytane 29637 razy
4 min


