mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta karniwora (mięsna) – na czym polega? Założenia i efekty
Przeczytane 66987 razy
4 min
-
Dieta przy dnie moczanowej – zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 92107 razy
6 min
-
Dieta matki karmiącej – jak powinna wyglądać? Czy podczas karmienia piersią można jeść wszystko?
Przeczytane 13648 razy
8 min
-
Dieta na raka – co jeść, żeby nie zachorować i czy dietą można wyleczyć się z raka?
Przeczytane 16024 razy
6 min
-
Herbatka z kopru włoskiego dla niemowląt i dorosłych – właściwości, działanie i przeciwwskazania
Przeczytane 117999 razy
4 min
-
Suplementacja witaminami, składnikami mineralnymi oraz innymi elementami w chorobie nowotworowej
Przeczytane 4088 razy
6 min
-
Dieta cukrzycowa – przepisy i jadłospisy, czyli od czego zacząć
Przeczytane 353219 razy
5 min
-
ONS, czyli doustne suplementy pokarmowe – wsparcie żywieniowe w chorobie
Przeczytane 25227 razy
4 min
-
Co jeść przy cukrzycy? Czego się wystrzegać? Poznaj naszą listę – indeks glikemiczny!
Przeczytane 344159 razy
4 min