mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Jak stosować żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
Przeczytane 2853 razy
4 min
-
Dieta po usunięciu pęcherzyka (woreczka) żółciowego – zasady, produkty, przepisy
Przeczytane 238919 razy
5 min
-
Entomofagia – co to takiego? Czy jedzenie owadów jest zdrowe?
Przeczytane 10043 razy
3 min
-
Olej sezamowy – wartości odżywcze i właściwości. Jak go stosować?
Przeczytane 32768 razy
3 min
-
Orzechy pekan – właściwości zdrowotne, wartości odżywcze, zastosowanie
Przeczytane 32450 razy
4 min
-
Winogrono – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Przeczytane 72629 razy
5 min
-
Marchew – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Dlaczego warto ją jeść?
Przeczytane 28527 razy
5 min
-
Pomarańcze – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie
Przeczytane 52674 razy
5 min