mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Jak stosować żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
Przeczytane 2061 razy
4 min
-
Dieta po usunięciu pęcherzyka (woreczka) żółciowego – zasady, produkty, przepisy
Przeczytane 151070 razy
5 min
-
Entomofagia – co to takiego? Czy jedzenie owadów jest zdrowe?
Przeczytane 7923 razy
3 min
-
Olej sezamowy – wartości odżywcze i właściwości. Jak go stosować?
Przeczytane 22999 razy
3 min
-
Orzechy pekan – właściwości zdrowotne, wartości odżywcze, zastosowanie
Przeczytane 15631 razy
4 min
-
Winogrono – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Przeczytane 36605 razy
5 min
-
Marchew – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Dlaczego warto ją jeść?
Przeczytane 14247 razy
5 min
-
Pomarańcze – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie
Przeczytane 26345 razy
5 min