mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Jak stosować żywność specjalnego przeznaczenia medycznego?
Przeczytane 3890 razy
4 min
-
Dieta po usunięciu pęcherzyka (woreczka) żółciowego – zasady, produkty, przepisy
Przeczytane 349434 razy
5 min
-
Entomofagia – co to takiego? Czy jedzenie owadów jest zdrowe?
Przeczytane 11864 razy
3 min
-
Olej sezamowy – wartości odżywcze i właściwości. Jak go stosować?
Przeczytane 38341 razy
3 min
-
Orzechy pekan – właściwości zdrowotne, wartości odżywcze, zastosowanie
Przeczytane 55769 razy
4 min
-
Winogrono – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
Przeczytane 110191 razy
6 min
-
Marchew – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Dlaczego warto ją jeść?
Przeczytane 44832 razy
5 min
-
Pomarańcze – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie
Przeczytane 70680 razy
5 min
-
Dieta w chorobie Leśniowskiego-Crohna – o czym warto wiedzieć?
Przeczytane 27437 razy
6 min


