mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta przy SIBO – co jeść, a czego unikać w zespole rozrostu bakteryjnego?
Przeczytane 344145 razy
5 min
-
Termogeneza – czym jest? Jaki ma wpływ na utratę masy ciała?
Przeczytane 24566 razy
5 min
-
Dieta dr Budwig – dla kogo? Na co pomoże? Czy warto ją stosować?
Przeczytane 20780 razy
4 min
-
Rabarbar – wartości odżywcze, właściwości i przepisy z rabarbarem
Przeczytane 22393 razy
5 min
-
Immunożywienie – czym jest? Kiedy stosuje się dietę immunomodulującą?
Przeczytane 8693 razy
5 min
-
Szkodliwe połączenie potraw – jakich składników nie łączyć ze sobą? Zasady prawidłowego łączenia pokarmów
Przeczytane 37960 razy
6 min
-
Żywienie dojelitowe – na czym polega? Metody, refundacja, wskazania
Przeczytane 52057 razy
4 min
-
Dieta przy zaburzeniach hormonalnych – najważniejsze zasady
Przeczytane 54007 razy
6 min
-
Seitan – wartości odżywcze i zastosowanie. Czy jest zdrowy?
Przeczytane 23896 razy
3 min