mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Mleko kokosowe – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie. Jak zrobić je w domu?
Przeczytane 64758 razy
5 min
-
Dieta przy stomii – porady i wskazówki dietetyczne przy ileostomii oraz kolostomii
Przeczytane 67953 razy
10 min
-
Dieta przy problemach z pęcherzykiem (woreczkiem) żółciowym – o czym należy pamiętać?
Przeczytane 223354 razy
5 min
-
Cykoria – charakterystyka, właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie. Zdrowe przepisy z cykorią
Przeczytane 17796 razy
4 min
-
Dieta lekkostrawna – zasady, produkty lekkostrawne, przepisy, jadłospis
Przeczytane 244468 razy
6 min
-
Fasolka szparagowa – właściwości, wartości odżywcze, kalorie, zdrowe przepisy
Przeczytane 42644 razy
4 min
-
Dynia – wartości odżywcze i właściwości lecznicze. Dietetyczne przepisy z dynią
Przeczytane 106785 razy
4 min
-
Cukinia – właściwości, wartości odżywcze i przepisy. Dlaczego warto jeść cukinię?
Przeczytane 105890 razy
4 min