mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta przy problemach z pęcherzykiem (woreczkiem) żółciowym – o czym należy pamiętać?
Przeczytane 251338 razy
5 min
-
Cykoria – charakterystyka, właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie. Zdrowe przepisy z cykorią
Przeczytane 21024 razy
4 min
-
Dieta lekkostrawna – zasady, produkty lekkostrawne, przepisy, jadłospis
Przeczytane 250374 razy
6 min
-
Fasolka szparagowa – właściwości, wartości odżywcze, kalorie, zdrowe przepisy
Przeczytane 53978 razy
4 min
-
Dynia – wartości odżywcze i właściwości lecznicze. Dietetyczne przepisy z dynią
Przeczytane 128246 razy
4 min
-
Cukinia – właściwości, wartości odżywcze i przepisy. Dlaczego warto jeść cukinię?
Przeczytane 127490 razy
4 min
-
Dieta przeciwzapalna – zasady, dla kogo, lista produktów przeciwzapalnych, przepisy i jadłospis
Przeczytane 79979 razy
6 min
-
Dieta przy kamicy nerkowej – jak powinna wyglądać w zależności od rodzaju kamicy?
Przeczytane 19294 razy
4 min
-
Dieta dla seniora – jak powinno wyglądać żywienie osoby starszej?
Przeczytane 22073 razy
7 min


