mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Tymianek – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Na co pomoże?
Przeczytane 28852 razy
4 min
-
Dieta w chorobie Parkinsona – na co warto zwrócić uwagę?
Przeczytane 24904 razy
10 min
-
Otyłość brzuszna – przyczyny i skutki. Jak się jej pozbyć?
Przeczytane 154048 razy
9 min
-
Dieta na płaski brzuch – jak powinna wyglądać? Wskazówki dietetyczne dla kobiet i mężczyzn
Przeczytane 13765 razy
7 min
-
Dieta przy atopowym zapaleniu skóry (AZS) – o czym warto pamiętać?
Przeczytane 24819 razy
5 min
-
Seler naciowy – wartości odżywcze i właściwości. Dlaczego warto go jeść?
Przeczytane 43833 razy
4 min
-
Oregano – wartości odżywcze, właściwości i zastosowanie lebiodki pospolitej
Przeczytane 10244 razy
4 min
-
Dieta przy nadciśnieniu – co jeść, aby obniżyć ciśnienie?
Przeczytane 181028 razy
7 min
-
Rukola – charakterystyka. Właściwości i zastosowanie rokietty siewnej. Dlaczego warto jeść rukolę?
Przeczytane 84343 razy
4 min


