mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Adipocyty (komórki tkanki tłuszczowej) – czym są i jak działają? Jaki jest ich związek z tyciem?
Przeczytane 23171 razy
3 min
-
Tymianek – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Na co pomoże?
Przeczytane 28277 razy
4 min
-
Dieta w chorobie Parkinsona – na co warto zwrócić uwagę?
Przeczytane 23804 razy
10 min
-
Otyłość brzuszna – przyczyny i skutki. Jak się jej pozbyć?
Przeczytane 151405 razy
9 min
-
Dieta na płaski brzuch – jak powinna wyglądać? Wskazówki dietetyczne dla kobiet i mężczyzn
Przeczytane 12975 razy
7 min
-
Dieta przy atopowym zapaleniu skóry (AZS) – o czym warto pamiętać?
Przeczytane 24107 razy
5 min
-
Seler naciowy – wartości odżywcze i właściwości. Dlaczego warto go jeść?
Przeczytane 42184 razy
4 min
-
Oregano – wartości odżywcze, właściwości i zastosowanie lebiodki pospolitej
Przeczytane 9795 razy
4 min
-
Dieta przy nadciśnieniu – co jeść, aby obniżyć ciśnienie?
Przeczytane 174010 razy
7 min