mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Graviola – właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania. Czy warto ją stosować?
Przeczytane 142335 razy
4 min
-
Pigwa – właściwości zdrowotne, wartości odżywcze i przepisy
Przeczytane 24949 razy
4 min
-
Komosa ryżowa (quinoa) – właściwości, wartości odżywcze i przykładowe przepisy
Przeczytane 8813 razy
5 min
-
Dieta w insulinooporności (IO) – dlaczego jest ważna i jak powinna wyglądać?
Przeczytane 18657 razy
4 min
-
Dieta po operacji wyrostka robaczkowego – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 153679 razy
4 min
-
Dieta w niedoczynności tarczycy – założenia i przykładowy jadłospis
Przeczytane 151138 razy
4 min
-
Dieta na nadkwasotę żołądka – jak złagodzić nadkwaśność dietą?
Przeczytane 184370 razy
4 min
-
PCOS a dieta – co jeść, a czego unikać przy zespole policystycznych jajników
Przeczytane 77491 razy
4 min
-
Dieta śródziemnomorska – zasady, efekty, profilaktyka w chorobach
Przeczytane 23643 razy
6 min