mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta po operacji wyrostka robaczkowego – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 204173 razy
4 min
-
Dieta w niedoczynności tarczycy – założenia i przykładowy jadłospis
Przeczytane 168447 razy
4 min
-
Dieta na nadkwasotę żołądka – jak złagodzić nadkwaśność dietą?
Przeczytane 241640 razy
4 min
-
PCOS a dieta – co jeść, a czego unikać przy zespole policystycznych jajników
Przeczytane 88039 razy
4 min
-
Dieta śródziemnomorska – zasady, efekty, profilaktyka w chorobach
Przeczytane 28732 razy
6 min
-
Dieta karniwora (mięsna) – na czym polega? Założenia i efekty
Przeczytane 87149 razy
4 min
-
Dna moczanowa - dieta. Zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 107373 razy
6 min
-
Dieta matki karmiącej – jak powinna wyglądać? Czy podczas karmienia piersią można jeść wszystko?
Przeczytane 14879 razy
8 min