mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta w niedoczynności tarczycy – założenia i przykładowy jadłospis
Przeczytane 171249 razy
4 min
-
Dieta na nadkwasotę żołądka – jak złagodzić nadkwaśność dietą?
Przeczytane 258318 razy
4 min
-
PCOS a dieta – co jeść, a czego unikać przy zespole policystycznych jajników
Przeczytane 90604 razy
4 min
-
Dieta śródziemnomorska – na czym polega? Poznaj zasady i wpływ na zdrowie
Przeczytane 30467 razy
6 min
-
Dieta karniwora (mięsna) – na czym polega? Założenia i efekty
Przeczytane 90804 razy
4 min
-
Dna moczanowa - dieta. Zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 111695 razy
6 min
-
Dieta matki karmiącej – jak powinna wyglądać? Czy podczas karmienia piersią można jeść wszystko?
Przeczytane 15283 razy
8 min
-
Herbatka z kopru włoskiego dla niemowląt i dorosłych – właściwości, działanie i przeciwwskazania
Przeczytane 142567 razy
4 min
-
Suplementacja witaminami, składnikami mineralnymi oraz innymi elementami w chorobie nowotworowej
Przeczytane 5381 razy
6 min
-
Jadłospis dla cukrzyka, czyli jak wprowadzić dietę cukrzycową
Przeczytane 376358 razy
4 min