mgr biologii Justyna Piekara
Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Specjalizuje się w biologii człowieka. Dodatkowo ukończyła kurs instruktorski w zakresie odnowy biologicznej oraz szkolenia z doradztwa żywieniowego i promocji zdrowia. Bacznie śledzi nowinki ze świata nauki, w szczególności te, które dotyczą branży life science.
Wszystkie publikacje autora
-
Skutki uboczne szczepionek przeciwko COVID-19. Jakie działania niepożądane pojawiają się najczęściej?
Przeczytane 78859 razy
3 min
-
Morsowanie – czy lodowate kąpiele są korzystne dla zdrowia?
Przeczytane 23772 razy
2 min
-
Mechanizm odpowiedzialny za IBS odkryty! Co zwiększa ryzyko wystąpienia zespołu jelita drażliwego?
Przeczytane 9243 razy
3 min
-
Wektorowa szczepionka przeciw COVID-19 firmy Johnson & Johnson – czy jest skuteczna?
Przeczytane 59984 razy
2 min
-
Szczepionka Oxford/AstraZeneca przeciwko COVID-19 – czym różni się od szczepionki firmy Pfizer?
Przeczytane 111985 razy
3 min
-
Szczepionka firmy Moderna przeciwko COVID-19 – czy działa tak samo, jak szczepionka Pfizera?
Przeczytane 201001 razy
3 min
-
Kalcytonina – nowa postać leku skuteczniejsza w leczeniu osteoporozy
Przeczytane 6056 razy
2 min
-
E-papierosy naruszają barierę jelit i mogą powodować choroby zapalne
Przeczytane 37804 razy
3 min
-
Automatyczny defibrylator zewnętrzny (AED) – jak działa? Sprawdź, w jaki sposób go używać
Przeczytane 17601 razy
2 min