mgr biologii Justyna Piekara
Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Specjalizuje się w biologii człowieka. Dodatkowo ukończyła kurs instruktorski w zakresie odnowy biologicznej oraz szkolenia z doradztwa żywieniowego i promocji zdrowia. Bacznie śledzi nowinki ze świata nauki, w szczególności te, które dotyczą branży life science.
Wszystkie publikacje autora
-
Jakie właściwości ma korzeń lukrecji? Czy spożywanie czarnej lukrecji może być groźne dla zdrowia?
Przeczytane 13597 razy
3 min
-
Szybka diagnostyka groźnego guza mózgu dzięki badaniu krwi? Powstała nowa metoda wykrywania glejaka
Przeczytane 28916 razy
3 min
-
COVID-19 a zdrowia psychiczne. Najnowsze badania brytyjskich naukowców
Przeczytane 3369 razy
3 min
-
Nowoczesna chemioterapia i radioterapia – leczenie raka bez efektów ubocznych?
Przeczytane 17890 razy
3 min
-
Choroby dziąseł prowadzą do chorób serca, raka i wzrostu podatności na zapalenia
Przeczytane 5349 razy
3 min
-
Parkinson – przełomowy test skórny w wykrywaniu wczesnych objawów choroby
Przeczytane 27911 razy
3 min
-
Słodziki w napojach – czy są tak samo szkodliwe dla zdrowia, jak cukier?
Przeczytane 9932 razy
3 min
-
Żele do dezynfekcji – jakie wybrać? Czy wszystkie ochronią przed koronawirusem?
Przeczytane 3714 razy
4 min
-
Chłopiec czy dziewczynka? To geny mężczyzny wpływają na płeć dziecka
Przeczytane 46201 razy
3 min
-
Ananas kontra COVID-19. Jak bromelaina zawarta w ananasie może pomóc w walce z koronawirusem?
Przeczytane 7536 razy
3 min