mgr biologii Justyna Piekara

Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Specjalizuje się w biologii człowieka. Dodatkowo ukończyła kurs instruktorski w zakresie odnowy biologicznej oraz szkolenia z doradztwa żywieniowego i promocji zdrowia. Bacznie śledzi nowinki ze świata nauki, w szczególności te, które dotyczą branży life science.
Wszystkie publikacje autora
-
Jak zostać dawcą szpiku kostnego? Jak przebiega pobranie? Kto nie może oddać szpiku?
Przeczytane 20720 razy
4 min
-
Szpik kostny – jakie funkcje pełni w organizmie? Jakie choroby szpiku występują najczęściej?
Przeczytane 54886 razy
4 min
-
Czy alergia może pojawić się w każdym wieku? Skąd się biorą alergie u osób dorosłych?
Przeczytane 69412 razy
3 min
-
Wpływ cukru na rozwój mózgu – istnieje związek między nadmiarem sacharozy w diecie a pamięcią
Przeczytane 17120 razy
3 min
-
Jaka ilość kawy w ciąży jest bezpieczna? Jak kofeina wpływa na masą urodzeniową noworodka?
Przeczytane 17929 razy
3 min
-
Komórki macierzyste – jak się je pozyskuje i w jaki sposób można je wykorzystać?
Przeczytane 63514 razy
4 min
-
Jak korzystać z teleporad lekarskich? Kiedy przychodnia nie ma prawa odmówić wizyty bezpośredniej?
Przeczytane 5861 razy
2 min
-
Jak funkcjonuje mózg w stanie hipnozy? Czy zmienia się sposób, w jaki przetwarzane są informacje?
Przeczytane 29543 razy
3 min
-
Czym jest mikroplastik i jaki jest jego wpływ na środowisko i na nasze zdrowie?
Przeczytane 7434 razy
3 min
-
Spirometria – na czym polega i kiedy wykonuje się badanie spirometryczne?
Przeczytane 58108 razy
3 min