mgr biologii Justyna Piekara

Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Specjalizuje się w biologii człowieka. Dodatkowo ukończyła kurs instruktorski w zakresie odnowy biologicznej oraz szkolenia z doradztwa żywieniowego i promocji zdrowia. Bacznie śledzi nowinki ze świata nauki, w szczególności te, które dotyczą branży life science.
Wszystkie publikacje autora
-
Jak zostać dawcą szpiku kostnego? Jak przebiega pobranie? Kto nie może oddać szpiku?
Przeczytane 21291 razy
4 min
-
Szpik kostny – jakie funkcje pełni w organizmie? Jakie choroby szpiku występują najczęściej?
Przeczytane 55970 razy
4 min
-
Czy alergia może pojawić się w każdym wieku? Skąd się biorą alergie u osób dorosłych?
Przeczytane 70373 razy
3 min
-
Wpływ cukru na rozwój mózgu – istnieje związek między nadmiarem sacharozy w diecie a pamięcią
Przeczytane 17396 razy
3 min
-
Jaka ilość kawy w ciąży jest bezpieczna? Jak kofeina wpływa na masą urodzeniową noworodka?
Przeczytane 18145 razy
3 min
-
Komórki macierzyste – jak się je pozyskuje i w jaki sposób można je wykorzystać?
Przeczytane 65950 razy
4 min
-
Jak korzystać z teleporad lekarskich? Kiedy przychodnia nie ma prawa odmówić wizyty bezpośredniej?
Przeczytane 5999 razy
2 min
-
Jak funkcjonuje mózg w stanie hipnozy? Czy zmienia się sposób, w jaki przetwarzane są informacje?
Przeczytane 30235 razy
3 min
-
Czym jest mikroplastik i jaki jest jego wpływ na środowisko i na nasze zdrowie?
Przeczytane 7493 razy
3 min
-
Spirometria – na czym polega i kiedy wykonuje się badanie spirometryczne?
Przeczytane 58867 razy
3 min
-
Jak długie korzystanie ze smartfonów wpływa na nasze zdrowie? Czym jest cyfrowy stres?
Przeczytane 11476 razy
3 min