mgr biologii Justyna Piekara

Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Specjalizuje się w biologii człowieka. Dodatkowo ukończyła kurs instruktorski w zakresie odnowy biologicznej oraz szkolenia z doradztwa żywieniowego i promocji zdrowia. Bacznie śledzi nowinki ze świata nauki, w szczególności te, które dotyczą branży life science.
Wszystkie publikacje autora
-
Wczesna choroba Alzheimera – kto jest w grupie ryzyka? Jak rozpoznać pierwsze oznaki choroby?
Przeczytane 13086 razy
3 min
-
Problemy skórne a COVID-19 – wysypki, rumień, wypadanie włosów
Przeczytane 92896 razy
4 min
-
SPF i PPD – co określają te współczynniki? Jak prawidłowo stosować kremy z filtrami przeciwsłonecznymi?
Przeczytane 26968 razy
4 min
-
Oksytocyna – jaka jest jej rola w organizmie? Zastosowanie oksytocyny w medycynie
Przeczytane 23440 razy
3 min
-
Choroby przenoszone przez komary – rodzaje, leczenie, zapobieganie
Przeczytane 29368 razy
5 min
-
Czy po przyjęciu szczepionki na COVID-19 można się opalać?
Przeczytane 14727 razy
3 min
-
Związki zawarte w chmielu mogą pomóc leczyć niealkoholową stłuszczeniową chorobę wątroby
Przeczytane 5829 razy
3 min
-
Czym są endorfiny i jakie funkcje pełnią w organizmie? Jak podnieść ich poziom w organzmie?
Przeczytane 45421 razy
3 min
-
Koronawirus powoduje znaczącą utratę istoty szarej mózgu. Z jakimi konsekwencjami może się to wiązać?
Przeczytane 5750 razy
3 min
-
Co dzieje się z organizmem podczas wysokich temperatur? Wpływ upałów na zdrowie psychiczne
Przeczytane 28075 razy
3 min