mgr biologii Justyna Piekara

Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Specjalizuje się w biologii człowieka. Dodatkowo ukończyła kurs instruktorski w zakresie odnowy biologicznej oraz szkolenia z doradztwa żywieniowego i promocji zdrowia. Bacznie śledzi nowinki ze świata nauki, w szczególności te, które dotyczą branży life science.
Wszystkie publikacje autora
-
Dlaczego chorzy na łuszczycę są wyjątkowo narażeni na zakażenie koronawirusem?
Przeczytane 28138 razy
2 min
-
PIMS-TS – groźny dziecięcy zespół "pocovidowy". Jakie daje objawy?
Przeczytane 43144 razy
2 min
-
Ciężka fizyczna praca wpływa na rozwój demencji, twierdzą naukowcy. Dlaczego tak się dzieje?
Przeczytane 8775 razy
3 min
-
Jak czerwone mięso przyczynia się do rozwoju raka? Najnowsze badania
Przeczytane 6794 razy
2 min
-
Powikłania COVID-19. Jak koronawirus niszczy nasz mózg?
Przeczytane 17100 razy
3 min
-
Powikłania COVID-19. Jak koronawirus niszczy nasze płuca?
Przeczytane 124631 razy
4 min
-
Jakie właściwości ma korzeń lukrecji? Czy spożywanie czarnej lukrecji może być groźne dla zdrowia?
Przeczytane 21733 razy
3 min
-
Szybka diagnostyka groźnego guza mózgu dzięki badaniu krwi? Powstała nowa metoda wykrywania glejaka
Przeczytane 42214 razy
3 min
-
COVID-19 a zdrowia psychiczne. Najnowsze badania brytyjskich naukowców
Przeczytane 3913 razy
3 min
-
Nowoczesna chemioterapia i radioterapia – leczenie raka bez efektów ubocznych?
Przeczytane 25928 razy
3 min