Kej, naturalny olejek lawendowy, 10 ml
11.99 zł

Kej, naturalny olejek lawendowy, 10 ml

Kej, naturalny olejek lawendowy, 10 ml
11.99 zł
BEZPŁATNIE
Kurier DHL
4.99 zł
Paczkomat InPost
4.99 zł
Odbiór w punkcie DHL
4.99 zł
Wysyłka zagraniczna
19.99 zł

Opis

Kej

Naturalny olejek lawendowy.

Skład według INCI

Lavandula Angustifolia Oil

Właściwości

Naturalny olejek lawendowy Kej

  • Olejek zarejestrowany jest jako kosmetyk i może być stosowany wyłącznie zewnętrznie.
  • Charakteryzuje się przyjemnym, niepowtarzalnym, niejednorodnym zapachem.
  • Używany jako światowej sławy pachnidło jest ulubionym i często stosowanym zapachem w kosmetyce mężczyzn.
  • Ze wszystkich olejków ma najbardziej wszechstronne zastosowanie.
  • Ma działanie przeciwbólowe, antydepresyjne, antyseptyczne, bakteriobójcze, uspakajające, kojące oraz równoważące.
  • Stosowany pomocniczo przy oparzeniach i zranieniach przyspiesza gojenie i zapobiega powstawaniu blizn.
  • Może być stosowany przy przeziębieniu, w czasie kaszlu, kataru, zapaleniu zatok, również przeciw grypie.
  • Aromatyzacja powietrza przed snem działa uspokajająco i przyspiesza zaśnięcie.
  • Owady nie tolerują jego zapachu.

Przeznaczenie

Kąpiele, maseczki, masaże, aromatyzacja powietrza.

Stosowanie

  • Kąpiele: 6 kropli na 1/2 wanny ciepłej wody.
  • Masaże: 3 krople olejku wymieszać z łyżką stołową oleju bazowego.
  • Aromatyzacja powietrza: kominki aromatyczne, lampki, nawilżacze powietrza.

Uwagi

  • Nie stosować u kobiet w ciąży!
  • Nie stosować nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę.
  • W celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji alergicznych przed zastosowaniem zaleca się wykonanie próby na małym fragmencie skóry.

Dostawa / odbiór produktu:

Odbiór zamówionych produktów możliwy jest w 959 aptekach na terenie całej Polski. Zapraszamy do katalogu aptek, w celu poznania lokalizacji najbliższej apteki, która zrealizuje Państwa zamówienie. Dostawa do aptek na terenie całego kraju realizowana jest bezpłatnie w terminie 24-72h
Produkt w kategoriach
Cechy produktu
Wiek
Typ produktu
Pora stosowania
Postać
Płeć
Część ciała
Rodzaj skóry
Problem
Specyfika
Działanie/właściwości
Sposób aplikacji
Główny składnik
PRODUCENT