Słodziki dla cukrzyków

17 produktów

Osoby chorujące na cukrzycę mogą zastąpić sacharozę popularnymi słodzikami, które nie wpływają na poziom glikemii (stężenie cukru) we krwi. Słodziki i substancje słodzące typu ksylitol czy erytrytol mogą być wykorzystywane również przez osoby odchudzające się czy na diecie nisko węglowodanowej. W tej kategorii znajdziesz słodziki w różnej postaci – w proszku (wyglądem przypominają cukier) czy w wygodnych tabletkach z dozownikiem. Wśród popularnych słodzików wyróżniamy te pochodzenia roślinnego jak ksylitol (z brzozy), stewia (roślina ta pochodzi z Ameryki Południowej). Słodziki mogą być stosowane zarówno do pieczenia ciast jak i jako zastępstwo dla cukru do słodzenia kawy czy herbaty. W tej kategorii znajdziesz słodziki dla cukrzyków oraz dla diabetyków, a także słodziki typu cyklaminian, sacharynian. Substancje słodzące charakteryzują się niższym indeksem glikemicznym i zawierają odpowiednio mniej kalorii (np. o 40% jak w przypadku ksylitolu; stevia praktycznie ich nie posiada). Słodki smak stewia zapewnia obecności glikozydów stewiolowych, stevia jest ok. 300 razy słodsza od tradycyjnej sacharozy. Popularne są ksylitol w proszku, stewia w proszku czy stewia tabletki.

Podsumowanie
17 produktów

Najczęściej wybierane marki w kategorii: Słodziki

Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij