mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Brak apetytu u dorosłych – co robić, gdy nie mamy ochoty jeść?
Przeczytane 238135 razy
5 min
-
Smoczy owoc – czym jest dragon fruit i jakie właściwości prozdrowotne posiada
Przeczytane 85068 razy
4 min
-
Dieta odchudzająca – jak ją zaplanować? O czym warto pamiętać? Co jeść, żeby schudnąć?
Przeczytane 130442 razy
8 min
-
Sól i jej wpływ na zdrowie – właściwości, rodzaje i normy spożycia soli
Przeczytane 61380 razy
8 min
-
Migdały – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Czy są zdrowe?
Przeczytane 55543 razy
4 min
-
Menu dla serca, czyli dieta po zawale – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 194714 razy
4 min
-
Cynamon – właściwości i zastosowanie. Na co pomaga? Czy jest zdrowy?
Przeczytane 216011 razy
4 min
-
Dieta miażdżycowa – zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 269570 razy
5 min
-
Orkisz – wartości odżywcze i wpływ na zdrowie. Dlaczego warto go jeść?
Przeczytane 172664 razy
3 min