mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Liofilizacja żywności – czym jest i co powinniśmy o niej wiedzieć?
Przeczytane 11748 razy
4 min
-
Jak powinna wyglądać nasza dieta w okresie jesienno-zimowym?
Przeczytane 15080 razy
5 min
-
Brak apetytu u dorosłych – co robić, gdy nie mamy ochoty jeść?
Przeczytane 214612 razy
5 min
-
Smoczy owoc – czym jest dragon fruit i jakie właściwości prozdrowotne posiada
Przeczytane 79107 razy
4 min
-
Dieta odchudzająca – jak ją zaplanować? O czym warto pamiętać? Co jeść, żeby schudnąć?
Przeczytane 123558 razy
8 min