mgr Arkadiusz Dąbek
Magister biotechnologii medycznej na Uniwersytecie Łódzkim i współautor szeregu publikacji naukowych z zakresu biofizyki medycznej. Specjalista w dziedzinie biologii molekularnej. Entuzjasta literatury fantastycznej, sztuk walki i kulinariów.
Wszystkie publikacje autora
-
Kobiety częściej chorują na choroby z autoagresji – kampania Advantage Hers
Przeczytane 1291 razy
3 min
-
Czy diabetycy i osoby z insulinoopornością mogą jeść ziemniaki i strączki?
Przeczytane 5265 razy
3 min
-
Czy ciąża wkrótce po poronieniu stanowi większe ryzyko dla matki?
Przeczytane 6422 razy
2 min
-
Kombucha to źródło fluoru w diecie – jego zbyt wysokie spożycie może być toksyczne dla organizmu
Przeczytane 2212 razy
3 min
-
Indeks POLA – polskie narzędzie do oceny właściwości immunomodulujących diety
Przeczytane 1415 razy
2 min
-
Zdrowa dieta roślinna obniża ryzyko zachorowania na raka jelita grubego
Przeczytane 1185 razy
3 min
-
Czy i ile pestycydów spożywamy wraz z jedzeniem owoców? Polskie badanie
Przeczytane 1985 razy
3 min