mgr Arkadiusz Dąbek
![Arkadiusz Dąbek](https://azcdn.doz.pl/image/d/author/8a11be14-scale-200x200.jpg)
Magister biotechnologii medycznej na Uniwersytecie Łódzkim i współautor szeregu publikacji naukowych z zakresu biofizyki medycznej. Specjalista w dziedzinie biologii molekularnej. Entuzjasta literatury fantastycznej, sztuk walki i kulinariów.
Wszystkie publikacje autora
-
Kobiety częściej chorują na choroby z autoagresji – kampania Advantage Hers
Przeczytane 1142 razy
3 min
-
Czy diabetycy i osoby z insulinoopornością mogą jeść ziemniaki i strączki?
Przeczytane 3238 razy
3 min
-
Czy ciąża wkrótce po poronieniu stanowi większe ryzyko dla matki?
Przeczytane 5225 razy
2 min
-
Kombucha to źródło fluoru w diecie – jego zbyt wysokie spożycie może być toksyczne dla organizmu
Przeczytane 1958 razy
3 min
-
Indeks POLA – polskie narzędzie do oceny właściwości immunomodulujących diety
Przeczytane 1299 razy
2 min
-
Zdrowa dieta roślinna obniża ryzyko zachorowania na raka jelita grubego
Przeczytane 1076 razy
3 min
-
Czy i ile pestycydów spożywamy wraz z jedzeniem owoców? Polskie badanie
Przeczytane 1717 razy
3 min