mgr inż. Maria Brzegowy

Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Sól i jej wpływ na zdrowie – właściwości, rodzaje i normy spożycia soli
Przeczytane 54140 razy
8 min
-
Migdały – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Czy są zdrowe?
Przeczytane 49130 razy
4 min
-
Menu dla serca, czyli dieta po zawale – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 186590 razy
4 min
-
Cynamon – właściwości i zastosowanie. Na co pomaga? Czy jest zdrowy?
Przeczytane 198138 razy
4 min
-
Dieta miażdżycowa – zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 257234 razy
5 min
-
Orkisz – wartości odżywcze i wpływ na zdrowie. Dlaczego warto go jeść?
Przeczytane 170449 razy
3 min