mgr dietetyki Karolina Dereń
Dietetyk oraz biolog specjalizujący się w biologii człowieka. Na co dzień współpracuje z osobami pragnącymi zmienić swoje nawyki żywieniowe oraz wymagającymi odpowiedniego żywienia ze względu na występujące jednostki chorobowe. Stale rozwija swoje kompetencje poprzez uczestnictwo w konferencjach naukowych i szkoleniach z zakresu dietetyki klinicznej. Skupia się na promowaniu rzetelnej edukacji żywieniowej opartej o solidne źródła.
Wszystkie publikacje autora
-
Grzyby reishi – działanie, zalecenia i przeciwwskazania
Przeczytane 3387 razy
7 min
-
Maślanka – właściwości zdrowotne i przeciwwskazania. Czy maślanka jest zdrowa?
Przeczytane 88314 razy
4 min
-
Majeranek – wartości odżywcze, właściwości i zastosowanie. Jak go przechowywać i do czego dodawać?
Przeczytane 7973 razy
4 min
-
Sok z aronii – jakie ma właściwości i na co pomaga? Jak go zrobić?
Przeczytane 57398 razy
4 min
-
Kombucha (kombucza) – właściwości i zastosowanie napoju z grzyba herbacianego
Przeczytane 46208 razy
5 min
-
Dieta przy lekach przeciwzakrzepowych – co warto wiedzieć? Na co uważać?
Przeczytane 131917 razy
4 min
-
Dieta GAPS – dla kogo? Zasady, produkty, przepisy w diecie zespołu psychologiczno-jelitowego
Przeczytane 49362 razy
8 min
-
Woda kokosowa – jakie ma zalety? Jak często ją pić? Czy jest naturalnym izotonikiem?
Przeczytane 140818 razy
4 min