mgr dietetyki Karolina Dereń

Dietetyk oraz biolog specjalizujący się w biologii człowieka. Na co dzień współpracuje z osobami pragnącymi zmienić swoje nawyki żywieniowe oraz wymagającymi odpowiedniego żywienia ze względu na występujące jednostki chorobowe. Stale rozwija swoje kompetencje poprzez uczestnictwo w konferencjach naukowych i szkoleniach z zakresu dietetyki klinicznej. Skupia się na promowaniu rzetelnej edukacji żywieniowej opartej o solidne źródła.
Wszystkie publikacje autora
-
Kasza gryczana – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przepisy
Przeczytane 16125 razy
6 min
-
Kasza jęczmienna – wartości odżywcze i właściwości lecznicze. Kto powinien włączyć ją do swojego menu?
Przeczytane 49852 razy
6 min
-
Tofu – wartości odżywcze i właściwości twarogu sojowego. Zdrowe przepisy z serem tofu
Przeczytane 52212 razy
4 min
-
Zarodki pszenne – właściwości i wartości odżywcze. Dlaczego warto włączyć je do diety?
Przeczytane 24936 razy
4 min
-
Bataty – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie. Przepisy na dania ze słodkimi ziemniakami
Przeczytane 86878 razy
6 min
-
Kukurydza – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Zdrowe przepisy z kukurydzą
Przeczytane 62454 razy
7 min
-
Dieta normokaloryczna – założenia, efekty i etapy. Dla kogo będzie wskazana?
Przeczytane 7899 razy
3 min
-
Popcorn – czy jest zdrowy? Wartości odżywcze, kalorie i właściwości prażonej kukurydzy
Przeczytane 214149 razy
4 min
-
Dieta przy nadczynności tarczycy – o czym warto pamiętać? Zasady, produkty, przepisy, jadłospis
Przeczytane 128364 razy
5 min
-
Likopen (E160d) – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. W jakich produktach można go znaleźć?
Przeczytane 31942 razy
4 min
-
Ciecierzyca – charakterystyka, wartości odżywcze, właściwości i zastosowanie. Zdrowe przepisy z cieciorką
Przeczytane 31578 razy
4 min