Katarzyna Turek-Kawecka
![Katarzyna Turek-Kawecka](https://azcdn.doz.pl/image/d/author/d060a8eb-scale-200x200.jpg)
Dietetyk kliniczny w trakcie realizacji pracy doktorskiej. Właścicielka poradni dietetycznej DietExpert. Uczestniczka wielu szkoleń oraz konferencji specjalistycznych z zakresu dietetyki i medycyny. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Współpracuje ze Stowarzyszeniem Pacjentów Bariatrycznych oraz Fundacją Unicorn. Wspiera także pacjentów onkologicznych, pomagając im zniwelować skutki uboczne leczenia. Specjalizuje się̨ również w dietach eliminacyjnych u pacjentów z alergiami. Współautorka książki „Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej” oraz autorka publikacji „Nie daj się alergii. Dieta w alergiach i nietolerancjach pokarmowych”.
Wszystkie publikacje autora
-
Jadalne kwiaty i ich właściwości – które kwiaty można jeść? Jak przygotować je do spożycia?
Przeczytane 13534 razy
5 min
-
Lubczyk – właściwości i zastosowanie. Jak go przechowywać i do czego dodawać?
Przeczytane 101187 razy
6 min
-
Jarmuż – wartości odżywcze, właściwości, przepisy. Dlaczego warto go jeść?
Przeczytane 19230 razy
5 min
-
Brokuły – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania. Przepisy z brokułami
Przeczytane 42562 razy
6 min
-
Pieczarki – wartości odżywcze, właściwości. Jak przechowywać i przyrządzać?
Przeczytane 29681 razy
5 min
-
Płatki drożdżowe – właściwości i zastosowanie. Czy są zdrowe?
Przeczytane 64493 razy
5 min
-
Kompulsywne jedzenie – objawy i skutki. Jak leczyć napadowe objadanie się?
Przeczytane 61994 razy
4 min
-
Diabetyk i świąteczne dania – co może jeść cukrzyk podczas świąt?
Przeczytane 23058 razy
5 min
-
Potrawy na Święta i ich kaloryczność – pomysły na lekkie dania świąteczne
Przeczytane 5118 razy
5 min