Katarzyna Turek-Kawecka
Dietetyk kliniczny w trakcie realizacji pracy doktorskiej. Właścicielka poradni dietetycznej DietExpert. Uczestniczka wielu szkoleń oraz konferencji specjalistycznych z zakresu dietetyki i medycyny. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Współpracuje ze Stowarzyszeniem Pacjentów Bariatrycznych oraz Fundacją Unicorn. Wspiera także pacjentów onkologicznych, pomagając im zniwelować skutki uboczne leczenia. Specjalizuje się̨ również w dietach eliminacyjnych u pacjentów z alergiami. Współautorka książki „Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej” oraz autorka publikacji „Nie daj się alergii. Dieta w alergiach i nietolerancjach pokarmowych”.
Wszystkie publikacje autora
-
Jadalne kwiaty i ich właściwości – które kwiaty można jeść? Jak przygotować je do spożycia?
Przeczytane 13881 razy
5 min
-
Lubczyk – właściwości i zastosowanie. Jak go przechowywać i do czego dodawać?
Przeczytane 102550 razy
6 min
-
Jarmuż – wartości odżywcze, właściwości, przepisy. Dlaczego warto go jeść?
Przeczytane 21067 razy
5 min
-
Brokuły – wartości odżywcze, właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania. Przepisy z brokułami
Przeczytane 45549 razy
6 min
-
Pieczarki – wartości odżywcze, właściwości. Jak przechowywać i przyrządzać?
Przeczytane 31767 razy
5 min
-
Płatki drożdżowe – właściwości i zastosowanie. Czy są zdrowe?
Przeczytane 65891 razy
5 min
-
Kompulsywne jedzenie – objawy i skutki. Jak leczyć napadowe objadanie się?
Przeczytane 65776 razy
4 min
-
Diabetyk i świąteczne dania – co może jeść cukrzyk podczas świąt?
Przeczytane 23629 razy
5 min
-
Potrawy na Święta i ich kaloryczność – pomysły na lekkie dania świąteczne
Przeczytane 5314 razy
5 min