Katarzyna Turek-Kawecka

Dietetyk kliniczny w trakcie realizacji pracy doktorskiej. Właścicielka poradni dietetycznej DietExpert. Uczestniczka wielu szkoleń oraz konferencji specjalistycznych z zakresu dietetyki i medycyny. Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Współpracuje ze Stowarzyszeniem Pacjentów Bariatrycznych oraz Fundacją Unicorn. Wspiera także pacjentów onkologicznych, pomagając im zniwelować skutki uboczne leczenia. Specjalizuje się̨ również w dietach eliminacyjnych u pacjentów z alergiami. Współautorka książki „Nie daj się rakowi! Wsparcie żywieniowe w chorobie nowotworowej” oraz autorka publikacji „Nie daj się alergii. Dieta w alergiach i nietolerancjach pokarmowych”.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta przy zakażeniu Helicobacter pylori – zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 407726 razy
6 min
-
Dieta przy stłuszczeniu wątroby – zasady, produkty, jadłospis i przepisy
Przeczytane 360886 razy
5 min
-
Ryż brązowy – właściwości, wartości odżywcze, przeciwwskazania i przepisy
Przeczytane 62222 razy
6 min
-
Dieta w fenyloketonurii – zasady, produkty dozwolone, preparaty PKU i przykładowy jadłospis
Przeczytane 30217 razy
4 min
-
Dieta MIND – założenia, efekty, przykładowy jadłospis
Przeczytane 32687 razy
6 min
-
Dieta DASH – na czym polega? Efekty, produkty i przykładowy jadłospis
Przeczytane 51144 razy
8 min
-
Dieta przy i po antybiotyku – co jeść, a czego unikać podczas antybiotykoterapii?
Przeczytane 298799 razy
5 min
-
Dieta wrzodowa – jak powinna wyglądać dieta przy wrzodach?
Przeczytane 119554 razy
4 min