mgr inż. Maria Brzegowy
                                                    Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
- 
    
        
        
Brak apetytu u dorosłych – co robić, gdy nie mamy ochoty jeść?
Przeczytane 240001 razy
5 min
 - 
    
        
        
Smoczy owoc – czym jest dragon fruit i jakie właściwości prozdrowotne posiada
Przeczytane 85460 razy
4 min
 - 
    
        
        
Sól i jej wpływ na zdrowie – właściwości, rodzaje i normy spożycia soli
Przeczytane 62522 razy
8 min
 - 
    
        
        
Migdały – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Czy są zdrowe?
Przeczytane 56036 razy
4 min
 - 
    
        
        
Menu dla serca, czyli dieta po zawale – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 195488 razy
4 min
 - 
    
        
        
Cynamon – właściwości i zastosowanie. Na co pomaga? Czy jest zdrowy?
Przeczytane 218165 razy
4 min
 - 
    
        
        
Dieta miażdżycowa – zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 270490 razy
5 min
 - 
    
        
        
Orkisz – wartości odżywcze i wpływ na zdrowie. Dlaczego warto go jeść?
Przeczytane 172928 razy
3 min
 
                            
                                        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            

