mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Migdały – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Czy są zdrowe?
Przeczytane 34498 razy
4 min
-
Menu dla serca, czyli dieta po zawale – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 162535 razy
4 min
-
Cynamon – właściwości i zastosowanie. Na co pomaga? Czy jest zdrowy?
Przeczytane 155880 razy
4 min
-
Dieta miażdżycowa – zasady, produkty, jadłospis, przepisy
Przeczytane 220124 razy
5 min
-
Orkisz – wartości odżywcze i wpływ na zdrowie. Dlaczego warto go jeść?
Przeczytane 166252 razy
3 min