O produkcie
Opis
Syrop owocowy o smaku czarnej porzeczki – pasteryzowany, z dodatkiem witamin C i D. Nadaje się do przyrządzania napoi zarówno na zimno jak i na ciepło, można go stosować jako dodatek do herbaty, do dań i deserów.
Skład
A - cukier lub B - syrop glukozowo-fruktozowy, woda, zagęszczony sok aroniowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; 0,25% zagęszczonego soku z czarnej porzeczki o ekstrakcie ogólnym 65%, witamina C, witamina D, aromat.
Litera (A lub B) umieszczona przy numerze partii wskazuje na użyty do produkcji składnik.
Wartości odżywcze | 100 ml syropu | % RWS* | Porcja 20 ml | % RWS* |
Wartość energetyczna | 1360 kJ (320 kcal) | - | 272 kJ (64 kcal) | - |
Węglowodany, w tym: | 80 g | - | 16 g | - |
- cukry | 78 g | - | 16 g | - |
Sól | 0,02 g | - | < 0,01 g | - |
Witamina C | 60 mg | 75% | 12 mg | 15% |
Witamina D | 12 µg | 240% | 2,4 µg | 48% |
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Masa netto
420 ml
Właściwości
Syrop owocowy o smaku czarnej porzeczki:
- zawiera dodatek witamin C i D,
- ma przyjemy, owocowy smak, charakterystyczny dla czarnej porzeczki,
- łatwy w przygotowaniu,
- uniwersalny, może być wykorzystany do przygotowywania gorących i zimnych napojów z użyciem wody niegazowanej lub gazowanej, jako dodatek do koktajli, herbat i dań deserowych
- nie zawiera barwników, konserwantów,
- zawiera w składzie zagęszczone soki owocowe: aroniowy i z czarnej porzeczki.
Przeznaczenie
Do sporządzania zimnych i gorących napojów, z wodą gazowaną lub niegazowaną, jako dodatek do herbaty, napojów, koktajli, dań i deserów.
Sposób użycia
Sugerowana proporcja: 1 cz. syropu, 9 cz.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Syrop przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce, nie dłużej niż 30 dni, w lodówce.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji