ZIELNIK DOZ Bio Rokitnik, sok, 250 ml
Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSInPost Paczkomat 24/7
SOK Z ROKITNIKA
Składniki: Sok z ekologicznych owoców rokitnika NFC
(Hippophae rhamnoides) 100%.
Potrzeba życia w zgodzie z naturą oraz czerpania
z niej tego co najlepsze, zainspirowały nas
do stworzenia Zielnika DOZ.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I ZALECANA PORCJA
Pokaż wszystkie produkty ZIELNIK DOZ
Pokaż wszystkie produkty linii Soki i syropy marki ZIELNIK DOZ
Producent
DOZ S.A.Al. Jerozolimskie 134
02-352 Warszawa
sekretariat@doz.pl
Opis
ZIELNIK DOZ sok BIO Rokitnik to środek spożywczy wyprodukowany z soku NFC z ekologicznych owoców rokitnika, nie z koncentratu. Produkt pasteryzowany.
Skład
Sok z ekologicznych owoców rokitnika NFC (Hippophae rhamnoides L.) 100%
Kraj pochodzenia: Polska.
| Wartość odżywcza | w 100 ml | w sugerowanej porcji 50 ml |
| Wartość energetyczna | 214 kJ / 51 kcal | 107 kJ / 26 kcal |
| Tłuszcz, w tym: | 1,5 g | 0,8 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 0,3 g |
| Węglowodany, w tym: | 8,5 g | 4,3 g |
| Cukry | 0,6 g | 0,3 g |
| Białko | 0,5 g | 0,3 g |
| Sól | <0,03 g | 0,01 g |
| Witamina C | 54 mg (68% RWS*) | 27 mg (34% RWS*) |
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Ze względu na zwartość naturalnych składników – kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Występujące rozwarstwienie jest zjawiskiem naturalnym.
Masa netto
250 ml
Zalecane dzienne spożycie
Sugerowana porcja: 50 ml. Sok można rozcieńczyć wodą w dowolnej proporcji. Nie zalewać wrzątkiem. Przed spożyciem wstrząsnąć, występujące rozwarstwienie jest zjawiskiem naturalnym.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25 °C). Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce i spożyć w ciągu 14 dni.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Specyfika
- Smak


