dr nauk biologicznych Ewelina Sochacka

Doktor nauk biologicznych Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Autorka oraz współautorka publikacji naukowych z zakresu tematyki nowotworowej związanej przede wszystkim z problemem raka jelita grubego. Uczestniczyła w licznych międzynarodowych konferencji specjalistycznych. Laureatka programu BioLab, podczas którego odbyła roczny staż naukowy w Stanach Zjednoczonych. Prywatnie zainteresowana praktyką jogi oraz bieganiem.
Wszystkie publikacje autora
-
Salmonella w Biedronce – co grozi po zjedzeniu skażonego mięsa?
Przeczytane 10484 razy
4 min
-
8-godzinne okno żywieniowe drastycznie zwiększa ryzyko chorób serca
Przeczytane 35805 razy
3 min
-
Terapia światłem i falami dźwiękowymi może spowolnić chorobę Alzheimera
Przeczytane 2667 razy
3 min
-
Spadek liczby szczepień na grypę – jakie są tego przyczyny?
Przeczytane 2779 razy
2 min
-
Truskawki z WZW typu A w sklepach Biedronka. Jest ostrzeżenie GIS-u [AKTUALIZACJA]
Przeczytane 39765 razy
3 min
-
Muzykoterapia może złagodzić ból u pacjentów z oparzeniami
Przeczytane 1621 razy
4 min
-
Co to jest hydrolat i dla jakich efektów można go używać?
Przeczytane 4039 razy
4 min