dr nauk biologicznych Ewelina Sochacka

Doktor nauk biologicznych Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Autorka oraz współautorka publikacji naukowych z zakresu tematyki nowotworowej związanej przede wszystkim z problemem raka jelita grubego. Uczestniczyła w licznych międzynarodowych konferencji specjalistycznych. Laureatka programu BioLab, podczas którego odbyła roczny staż naukowy w Stanach Zjednoczonych. Prywatnie zainteresowana praktyką jogi oraz bieganiem.
Wszystkie publikacje autora
-
Salmonella w Biedronce – co grozi po zjedzeniu skażonego mięsa?
Przeczytane 10959 razy
4 min
-
8-godzinne okno żywieniowe drastycznie zwiększa ryzyko chorób serca
Przeczytane 42907 razy
3 min
-
Terapia światłem i falami dźwiękowymi może spowolnić chorobę Alzheimera
Przeczytane 2862 razy
3 min
-
Spadek liczby szczepień na grypę – jakie są tego przyczyny?
Przeczytane 2960 razy
2 min
-
Truskawki z WZW typu A w sklepach Biedronka. Jest ostrzeżenie GIS-u [AKTUALIZACJA]
Przeczytane 40996 razy
3 min
-
Muzykoterapia może złagodzić ból u pacjentów z oparzeniami
Przeczytane 1752 razy
4 min
-
Co to jest hydrolat i dla jakich efektów można go używać?
Przeczytane 4590 razy
4 min
-
Badanie potwierdza skutki uboczne szczepionek przeciwko COVID-19
Przeczytane 297297 razy
2 min