dr nauk biologicznych Ewelina Sochacka

Doktor nauk biologicznych Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Autorka oraz współautorka publikacji naukowych z zakresu tematyki nowotworowej związanej przede wszystkim z problemem raka jelita grubego. Uczestniczyła w licznych międzynarodowych konferencji specjalistycznych. Laureatka programu BioLab, podczas którego odbyła roczny staż naukowy w Stanach Zjednoczonych. Prywatnie zainteresowana praktyką jogi oraz bieganiem.
Wszystkie publikacje autora
-
Czy dieta roślinna zmniejsza ryzyko zachorowania na COVID-19?
Przeczytane 1710 razy
2 min
-
Gorzka czekolada zmniejsza ryzyko nadciśnienia i zakrzepicy
Przeczytane 10956 razy
2 min
-
Naukowcy odkryli, że zakażenie Helicobacter pylori to większe ryzyko choroby Alzheimera
Przeczytane 3304 razy
3 min
-
Częste infekcje ucha u dziecka mogą opóźniać rozwój mowy
Przeczytane 2754 razy
3 min
-
Co warto wiedzieć o JN.1 – najnowszym wariancie koronawirusa?
Przeczytane 27496 razy
2 min
-
Zaburzenia snu u 30- i 40-latków mogą powodować problemy z pamięcią w wieku dojrzałym
Przeczytane 7829 razy
2 min
-
Tempo metabolizmu między 20. a 60. rokiem życia nie zwalnia
Przeczytane 8683 razy
6 min
-
Eksperci ds. żywienia wybrali najlepsze diety na 2024 rok
Przeczytane 12652 razy
3 min