dr nauk biologicznych Ewelina Sochacka
Doktor nauk biologicznych Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Autorka oraz współautorka publikacji naukowych z zakresu tematyki nowotworowej związanej przede wszystkim z problemem raka jelita grubego. Uczestniczyła w licznych międzynarodowych konferencji specjalistycznych. Laureatka programu BioLab, podczas którego odbyła roczny staż naukowy w Stanach Zjednoczonych. Prywatnie zainteresowana praktyką jogi oraz bieganiem.
Wszystkie publikacje autora
-
Obserwowanie, jak ktoś je warzywa z niesmakiem, sprawia, że sami tracimy na nie ochotę
Przeczytane 714 razy
3 min
-
Czy dieta roślinna zmniejsza ryzyko zachorowania na COVID-19?
Przeczytane 1101 razy
2 min
-
Gorzka czekolada zmniejsza ryzyko nadciśnienia i zakrzepicy
Przeczytane 1112 razy
2 min
-
Naukowcy odkryli, że zakażenie Helicobacter pylori to większe ryzyko choroby Alzheimera
Przeczytane 1312 razy
3 min
-
Częste infekcje ucha u dziecka mogą opóźniać rozwój mowy
Przeczytane 918 razy
3 min
-
Co warto wiedzieć o JN.1 – najnowszym wariancie koronawirusa?
Przeczytane 14514 razy
2 min
-
Zaburzenia snu u 30- i 40-latków mogą powodować problemy z pamięcią w wieku dojrzałym
Przeczytane 2641 razy
2 min