dr nauk biologicznych Ewelina Sochacka
Doktor nauk biologicznych Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Autorka oraz współautorka publikacji naukowych z zakresu tematyki nowotworowej związanej przede wszystkim z problemem raka jelita grubego. Uczestniczyła w licznych międzynarodowych konferencji specjalistycznych. Laureatka programu BioLab, podczas którego odbyła roczny staż naukowy w Stanach Zjednoczonych. Prywatnie zainteresowana praktyką jogi oraz bieganiem.
Wszystkie publikacje autora
-
Nie pięć, a sześć smaków? „Toksyczny” składnik cukierków
Przeczytane 729 razy
3 min
-
Wpływ energetyków na ADHD, stany lękowe i depresję u dzieci oraz dorosłych
Przeczytane 786 razy
3 min
-
Długi COVID może zwiększać ryzyko zaburzeń seksualnych u kobiet
Przeczytane 1141 razy
2 min
-
Insulina w tabletkach i w formie czekolady coraz bliżej
Przeczytane 1440 razy
3 min
-
NFZ zwiększył finansowanie badań płodności dla mężczyzn
Przeczytane 1397 razy
2 min
-
Chińczycy stworzyli potencjalnie najgroźniejszy wariant koronawirusa
Przeczytane 1893 razy
2 min
-
Odkryto powiązanie między anoreksją a wczesnym wstawaniem i bezsennością
Przeczytane 828 razy
2 min
-
Obserwowanie, jak ktoś je warzywa z niesmakiem, sprawia, że sami tracimy na nie ochotę
Przeczytane 634 razy
3 min