O produkcie
Opis
Syrop o smaku Aronii – syrop pasteryzowany, z dodatkiem witamin D i C. Sprawdzi się w przyrządzaniu napoi na zimno i na ciepło, można go również dodać do herbaty, do dań i deserów. Warto go mieć pod ręką przez cały rok.
Skład
A - cukier lub B - syrop glukozowo-fruktozowy, woda, 7% zagęszczonego soku aroniowego o ekstrakcie ogólnym 65%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, witamina C, witamina D.
Litera (A lub B) umieszczona przy numerze partii wskazuje na użyty do produkcji składnik.
Wartości odżywcze | 100 ml syropu | % RWS* | Porcja 20 ml | % RWS* |
Wartość energetyczna | 1377 kJ (324 kcal) | - | 275 kJ (65 kcal) | - |
Węglowodany, w tym: | 81 g | - | 16 g | - |
- cukry | 80 g | - | 16 g | - |
Sól | 0,02 g | - | < 0,01 g | - |
Witamina C | 60 mg | 75% | 12 mg | 15% |
Witamina D | 12 µg | 240% | 2,4 µg | 48% |
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Masa netto
420 ml
Właściwości
Syrop owocowy o smaku aronii:
- zawiera dodatek witamin C i D,
- nie zawiera barwników, konserwantów,
- łatwy w przygotowaniu,
- uniwersalny, może być wykorzystany do sporządzania gorących i zimnych napojów z użyciem wody niegazowanej lub gazowanej oraz jako dodatek do koktajli, herbat i dań deserowych
- zawiera zagęszczony sok aroniowy.
Przeznaczenie
Do sporządzania zimnych i gorących napoi w połączeniu z wodą niegazowaną lub gazowaną oraz jako dodatek do deserów i dań, herbat i koktajli.
Sposób użycia
Sugerowana proporcja: 1 cz. syropu, 9 cz.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Syrop przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce, nie dłużej niż 30 dni, w lodówce.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak