Acerola C Brasilia, naturalna witamina C, tabletki, 100 szt.

tabletka, odporność

13.99 zł

Produkt chwilowo niedostępny

Powiadom o dostępności

Dostawa

  • ODBIÓR W APTECE

    BEZPŁATNIE

  • Kurier DHL

    9.99 zł

  • Paczkomat InPost

    9.99 zł

  • Odbiór w punkcie DHL

    9.99 zł

  • Wysyłka zagraniczna

    29.99 zł

Polecane zamienniki

O produkcie

Opis

Suplement diety uzupełniający codzienną dietę w naturalną witaminę C.

Składniki

ekstrakt z aceroli (Malpighia glabra) standaryzowany na 25% witaminy C, glukoza, maltodekstryna, substancja wypłęniająca: celuloza mikrokrystaliczna, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych (stearynian magnezu)

Składniki Zawartość w 2 tabletkach

Ekstrakt z aceroli, w tym:

witamina C

320 mg

80 mg / 100 %*

*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia

Właściwości składników

Acerola – ciemnoczerwone owoce podobne do wiśni pochodzące z Brazylii. Zainteresowanie acerolą rozpoczęło się w 1940 roku, kiedy odkryto jej właściwości , szczególnie dzięki zawartości witaminy C

Zalecane dzienne spożycie

Dorośli: 2 tabletki dziennie

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

  • Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
  • Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
  • Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.
  • Chronić od światła i wilgoci.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Producent

DOMDROB SP.Z O.O.
woj. warmińsko mazurskie
Drwęczno

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Historia odkrywania ważnej roli witamin w diecie sięga dawnych czasów, choć dawniej nie wiedziano jeszcze, że przyczyną wielu chorób może być niedobór pewnych składników pokarmowych. Dziś opowiemy o witaminie C, o której ważną rolę udowodniono już XVIII wieku. Oczywiście, wtedy nie wiedziano jeszcze, że badane zjawisko ma związek z czymś, co dziesiątki lat później miało zostać nazwane witaminą C.  

  • Lżejsze ubrania oraz apetyt na pierwsze nowalijki, których tak brakowało zimą. Zbędne kilogramy bezlitośnie wychodzące spod krótkich bluzek i sukienek wraz z rosnącą temperaturą. Większość kobiecych (i męskich) czasopism oraz programów tylko na to czeka! Bo czy ociężali, zmęczeni chłodem i nadwyżką centymetrów w biodrach nie zechcemy wypróbować kolejnej świetnej diety bądź magicznie uzdrawiającego detoksu, na przykład diety sokowej?

  • Witamina C (kwas askorbinowy) jest naturalnym przeciwutleniaczem. Związek ten słusznie kojarzy się z odpornością i przeziębieniem. Papryka, natka pietruszki, cytrusy, brokuły, ziemniaki, porzeczki oraz szpinak obfitują w witaminę C. Jej śladowe ilości znajdują się w licznych pokarmach, np. owocach, kapuście, ciastach, chlebach, makaronach i wielu, wielu innych produktach spożywczych. Do tego naturalna stała się prewencyjna suplementacja kwasu askorbinowego. W takiej sytuacji pojawia się pytanie: czy można przedawkować witaminę C?

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij