O produkcie
Pokaż wszystkie produkty ALCE NERO
Pokaż wszystkie produkty linii FARRO marki ALCE NERO
Producent
ALCE NERO S.p.A.Henry Ford 2/a
40-024 Castel San Pietro Terme (BO) Italia
Opis
ALCE NERO Makaron orkiszowy, tagliatelle to wyśmienity, włoski makaron, który posiada certyfikat BIO. Odpowiedni w przypadku diety wegańskiej i wegetariańskiej. Produkt powstał z ekologicznej mąki orkiszowej, zawiera gluten.
Skład
Mąka orkiszowa*, woda.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1457 kJ / 347 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,8 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 68 g |
cukry | 2,2 g |
Błonnik | 4,0 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0 g |
Masa netto
250 g
Sposób użycia
Należy zagotować wodę w proporcji 1,5 l wody na 100 g makaronu. Do gotującego się makaronu należy dodać 10 g soli. Czas gotowania „al dente” wynosi 8 min.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Specyfika