Miód Manuka MGO 100+, nektarowy, 60 g, 12 saszetek po 5 g - Portal DOZ.pl

Miód Manuka MGO 100+, nektarowy, 60 g, 12 saszetek po 5 g

miodowy

31.98 zł
Ikona doz lekarz
Potrzebujesz konsultacji z lekarzem?

Umów się na najbliższy dostępny termin.

Ikona umów się na najbliższy dostępny termin.

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Producent

MANUKA HEALTH

Opis

Nektarowy miód Manuka, MGO 100+, 60 g

  • Środek spożywczy,
  • Miody Manuka marki Manuka Health pochodzą z oryginalnych krzewów manuka, rosnących w Nowej Zelandii. Metyloglioksal (MGO) zawarty w tych miodach ma między innymi właściwości antybakteryjne. Ta szczególna substancja powstaje w miodzie z dihydroksyacetonu (DHA) - naturalnego składnika nektaru kwiatów manuka (Leptospermum Scoparium). Do przemiany DHA w MGO dochodzi przez cały czas, zarówno już w organizmie pszczół, kiedy transportują nektar do ula, jak i w czasie dojrzewania składowanego już miodu.

Skład

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >10 mg >1,5 mg

*15 g (3 saszetki) = porcja dzienna.

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). W 2018 roku przeprowadzono badania zawartości methylglyoxalu w słoikach Miodów Manuka MGO™. Wynika z nich, że rzeczywista zawartość methylglyoxalu w miodach Manuka może być nawet o 200 mg wyższa, niż deklarowana przez producenta.

Masa netto

12 x 5 g

Zalecane dzienne spożycie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 saszetek lub po 1 saszetce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Cechy produktu

  • Główny składnik
Polecane artykuły
  • Jaką dietę przy niewydolności nerek powinno się stosować? Niewydolność nerek jest chorobą cywilizacyjną, która dotyka kilka milionów Polaków. Często diagnozowana jest na etapie, kiedy uszkodzenia narządu są znaczące i stosowanie restrykcyjnej diety jest absolutną koniecznością. Niewydolność nerek wiąże się z tym, że organy te nie dają sobie rady z oczyszczaniem organizmu z toksyn (produktów przemiany materii). Do tych substancji należą między innymi potas, sód, fosfor i produkty przemiany białek.

  • Właściwa dieta przy zakażeniu Helicobacter pylori ma na celu wsparcie terapii farmakologicznej, a także złagodzenie nieprzyjemnych objawów ze strony układu pokarmowego. Jakie są jej najważniejsze zasady? Co można jeść, a czego warto unikać w diecie przy H. pylori?  Jakie są inne zalecenia dietetyczne dla osób z H. pylori?

  • Właściwe przechowywanie żywności jest niezwykle istotne, i to nie tylko ze względu na pandemię. Dzięki zachowaniu odpowiednich zasad możemy uniknąć zatrucia, a także zapobiec marnotrawieniu pokarmu. Sprawdźmy, na co zwrócić uwagę podczas planowania zakupów na kilka, kilkanaście dni do przodu oraz jak przechowywać produkty, które mają tendencję do szybkiej utraty świeżości.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij