O produkcie
Opis
Syrop owocowy o smaku dzikiej róży – odkryj owoce dzikiej róży i poznaj siłę ich wyjątkowego smaku. Syrop pasteryzowany, z dodatkiem witamin C i D. Nadaje się do przyrządzania napoi na zimno i na ciepło, można go również stosować jako dodatek do herbaty, do dań i deserów.
Skład
A - cukier lub B - syrop glukozowo-fruktozowy, wyciąg z owocu róży (6%), woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczony sok aroniowy; 0,25% zagęszczonego soku z dzikiej róży o ekstrakcie ogólnym 65%, zagęszczone soki: z czarnej porzeczki i marchwi, witamina C, witamina D, aromat.
Litera (A lub B) umieszczona przy numerze partii wskazuje na użyty do produkcji składnik.
Wartości odżywcze | 100 ml syropu | % RWS* | Porcja 20 ml | % RWS* |
Wartość energetyczna | 1326 kJ (312 kcal) | - | 265 kJ (62 kcal) | - |
Węglowodany, w tym: | 78 g | - | 16 g | - |
- cukry | 77 g | - | 15 g | - |
Sól | 0,02 g | - | < 0,01 g | - |
Witamina C | 60 mg | 75% | 12 mg | 15% |
Witamina D | 12 µg | 240% | 2,4 µg | 48% |
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Masa netto
420 ml
Właściwości
Syrop owocowy o smaku dzikiej róży:
- ma owocowy smak, charakterystyczny dla dzikiej róży,
- zawiera dodatek witamin C i D,
- łatwy w przygotowaniu,
- uniwersalny, może być wykorzystany do przygotowywania gorących i zimnych napojów z użyciem wody niegazowanej lub gazowanej, jako dodatek do koktajli, herbat i dań deserowych
- nie zawiera barwników, konserwantów,
- zawiera wyciąg z owoców dzikiej róży oraz zagęszczone soki.
Przeznaczenie
Do sporządzania zimnych i gorących napojów, z wodą niegazowaną lub gazowaną, jako dodatek do herbat, napojów, koktajli, deserów i dań.
Sposób użycia
Sugerowana proporcja: 1 cz. syropu, 9 cz.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Syrop przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce, nie dłużej niż 30 dni, w lodówce.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji