Solgar Jelitowa Flora Bakteryjna, kapsułki, 60 szt.

kapsułki

Produkt usunięty z oferty doz.pl

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty SOLGAR

Producent

SOLGAR Inc.

Leonia, N.J., USA

Opis

Solgar Jelitowa Flora Bakteryjna - suplement diety, który zawiera 2 szczepy bakterii probiotycznych i jest odpowiedni dla wegan. W kapsułkach nie występują składniki mleczne. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.

Składniki

Kompleks probiotyczny sproszkowanych bakterii Acidophilus i Bifidobacterium zawiera: L. acidophilus, LA-5, B. lactis, BB-12, substancje wypełniające: celuloza mikrokrystaliczna, maltodekstryna, substancje przeciwzbrylające: alginian sodu, dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu, otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza).

Składnik 2 kapsułki
L. acidophilus LA-5® 500 mln mikroorganizmów
B. lactis BB-12® 500 mln mikroorganizmów

BB-12® i LA-5® są zastrzeżonymi znakami towarowymi firmy Chr. Hansen. 

Właściwości składników

L. acidophilus LA-5® i B. lactis BB-12® to szczepy bakterii probiotycznych.Dzięki zliofilizowaniu bakterii mogą one być przechowywane poza lodówką.

Zalecane dzienne spożycie

Dorośli: 2 kapsułki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.

Zaleca się przechowywanie produktu w oryginalnym opakowaniu w chłodnym i suchym miejscu (ewentualnie w lodówce). Szczelne zakręcanie produktu za każdym razem pozwala na zachowanie jego integralności.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie jest substytutem zróżnicowanej diety.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Badanie poziomu amylazy trzustkowej jest przydatne podczas prowadzenia procesu diagnostycznego chorób tego gruczołu, ponieważ AMY stanowi swoisty marker zapalenia tego narządu. Dzięki analizie wyników prób trzustkowych można także ocenić, czy organizm prawidłowo trawi skrobię i inne wielocukry, ale także ocenić ogólną kondycję układu pokarmowego. Przejściowy wzrost stężenia amylazy (trwający około dwie trzy doby) występuje także u pacjentów, którzy wykonywali gastroskopię lub badania obrazowe z użyciem kontrastu. Jak się przygotować do badania amylazy trzustkowej, czy na pobranie krwi trzeba być na czczo oraz jaki wpływ na poziom AMY ma poziom adrenaliny? Odpowiedzi na te pytania znajdują się w niniejszym artykule.

  • Coraz więcej osób przechodzi na dietę bezglutenową. Bez wskazań lekarza, bez potwierdzonej alergii na gluten, profilaktycznie, „dla zdrowia”. Czy gluten faktycznie jest tak niebezpieczny dla zdrowia, jak mogłoby się wydawać? Czy warto z niego rezygnować, jeśli nie stwierdzono u nas żadnej alergii na gluten? Odpowiedzi na te pytania znajdują się w niniejszym artykule.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij