O produkcie
Producent
NUTRICIA POLSKA Sp. z o.o.Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa
serwis@nutricia.com.pl
Opis
Nutrison Protein Plus to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego w przypadku niedożywienia związanego z chorobą. Dieta kompletna pod względem odżywczym, gotowa do użycia, bezresztkowa, zawierająca białko (roślinne i białka mleka) i DHA/EPA, przeznaczona do stosowania przez zgłębnik.
Produkt bezglutenowy. Nie zawiera laktozy.
Skład
Woda, maltodekstryna, oleje roślinne, białka serwatki (z mleka), białko mleka - kazeinian, białko grochu, białko sojowe, cytrynian potasu, emulgator (lecytyna sojowa), wodorofosforan magnezu, olej rybi, węglan wapnia, wodorotlenek potasu, karotenoidy - zawierają soję (beta karoten, luteina, likopen), chlorek sodu, chlorek choliny, cytrynian sodu, fosforan wapnia, chlorek potasu, L-askorbinian sodu, węglan magnezu, mleczan żelazawy, siarczan cynku, nikotynamid, octan retinylu, octan DL-alfa-tokoferylu, glukonian miedzi, siarczan manganu, selenin sodu, cholekalcyferol, D-pantotenian wpania, chlorek chromu (III), D-biotyna, chlorowodorek tiaminy, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, jodek potasu, fluorek sodu, molibdenian (VI) sodu, fitomenadion, cyjanokobalamina.
Sposób użycia
Stosować pod nadzorem lekarza.
Przed użyciem wstrząsnąć.
Nie rozcieńczać i nie podawać leków do produktu.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
- Nie stosować u niemowląt.
- Nie stosować u pacjentów z galaktozemią.
Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 1-6 lat.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Układy narządowe
- Sposób aplikacji