O produkcie
Pokaż wszystkie produkty BEKETO
Pokaż wszystkie produkty linii Kitchen marki BeKeto
Producent
BEKETO SP. Z O.O.Aleja Wincentego Witosa 31/3 00-710 Warszawa
00-710 Warszawa
biuro@beketo.pl
Opis
BeKeto, chleb keto, bezglutenowy – stworzony został ze specjalnie dobranych niskowęglowodanowych mąk i ziaren. Dzięki pakowaniu z użyciem najnowszej technologii MAP, długo zachowuje swoja świeżość przed otwarciem. Produkt polecany szczególnie dla osób na diecie ketogennej, niskowęglowodanowej oraz bezglutenowej.
Skład
Woda, nasiona (lnu, słonecznika, konopi), łuska psyllium, mąka lniana, mąka kokosowa, olej słonecznikowy, białko jaj w proszku, błonnik jabłkowy, substancje spulchniające, ostropest plamisty, błonnik: cytrusowy, bambusowy; sól, konserwant: propionian wapnia.
Zawarte alergeny: jajka, może zawierać soję, sezam.
Wartości odżywcze | w 100 g | w 30 g |
Wartość energetyczna | 1173 kJ / 280 kcal | 352 kJ / 84 kcal |
Tłuszcze | 19 g | 5,7 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3,2 g | 1 g |
Węglowodany | 1,7 g | 0,5 g |
Cukry | 1,7 g | 0,5 g |
Błonnik | 20 g | 6 g |
Białko | 15 g | 4,5 g |
Sól | 1 g | 0,3 g |
Masa netto
190 g
Przeznaczenie
Produkt gotowy do spożycia. Odpowiedni do zjedzenia bezpośrednio po wyjęciu z opakowania, lub podgrzaniu w piekarniku.
Zalecane dzienne spożycie
Porcja dzienna: 1 kromka (30 g)
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Data przydatności do spożycia: Minimum 60 dni od daty zakupu, po otwarciu opakowania skonsumować w 2 dni.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Dieta
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Specyfika
- Układy narządowe
- Alergeny