O produkcie
Pokaż wszystkie produkty BEKETO
Pokaż wszystkie produkty linii Kitchen marki BeKeto
Producent
BEKETO SP. Z O.O.Aleja Wincentego Witosa 31/3 00-710 Warszawa
00-710 Warszawa
biuro@beketo.pl
Opis
BeKeto, chleb keto, wieloziarnisty – wysokobiałkowe i wieloziarniste pieczywo stworzone ze specjalnie dobranych niskowęglowodanowych mąk i ziaren, wzbogacone o nasycone kwasy omega 3 i omega 6. Produkt polecany szczególnie dla osób na diecie ketogennej, niskowęglowodanowej.
Skład
Białko pszenne, mąka sojowa, pełnoziarnista mąka orkiszowa, mączka sojowa, nasiona lnu, nasiona słonecznika, nasiona sezamu, mąka żytnia, otręby pszenne, suchy zakwas, drożdże suszone, sól, mąka słodowa jęczmienna, emulgator (węglan wapnia), środek konserwujący (propionian wapnia).
Zawarte alergeny: pszenica, gluten, soja, sezam, może zawierać jajka, mleko, laktozę, łubin.
Wartości odżywcze | w 100 g | w 23 g |
Wartość energetyczna | 1163 kJ / 278 kcal | 267 kJ / 64 kcal |
Tłuszcze | 11,9 g | 2,74 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g | 0,39 g |
Kwasy tłuszczowe omega 3 | 1,3 g | 0,3 g |
Kwasy tłuszczowe omega 6 | 5,6 g | 1,29 g |
Węglowodany | 8,1 g | 1,86 g |
Cukry | 0,73 g | 0,17 g |
Błonnik | 9,1 g | 2,09 g |
Białko | 30,1 g | 6,92 g |
Sól | 1,36 g | 0,31 g |
Masa netto
360 g
Przeznaczenie
Produkt gotowy do spożycia.
Zalecane dzienne spożycie
Porcja dzienna: 1 kromka (23 g)
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Data przydatności do spożycia: Minimum 90 dni od daty zakupu, po otwarciu opakowania skonsumować w 3 dni.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Dieta
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Układy narządowe
- Alergeny