O produkcie
Pokaż wszystkie produkty NAURA
Producent
NAURASejneńska 16
15-399 Białystok
biuro@naura.pl
Importer
MERKURY S.A.Sejneńska 16
15-399 Białystok
Opis
Naura, kisiel truskawkowy z witaminą C bio - deser na bazie skrobi z liofilizowanymi truskawkami, wzbogacony w witaminę C. Idealnie sprawdzi się jako zdrowy deser.
Skład
Skrobia*, truskawki liofilizowane* 2,6 %, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, burak czerwony w proszku*, naturalny aromat, witamina C, kurkuma mielona*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza | 100 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 230 kJ/ 55 kcal | - |
Tłuszcz, w tym: | 0 g | - |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | - |
Węglowodany, w tym: | 14 g | - |
cukry | 8,7 g | - |
Błonnik | 0 g | - |
Białko | 0 g | - |
Sól | 0 g | - |
Witamina C | 14,7 mg | 18% |
*Referencyjna Wartość Spożycia.
Masa netto
38 g
Sposób użycia
Z 0,5 litra zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru trzcinowego ( ok. 2½ łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przechowywać w suchym miejscu.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Smak
- Sposób aplikacji