O produkcie
Opis
ChillMe Cacao – suplement diety w postaci proszku zawierający ekstrakt z waitanii opspałej (Ashwagandha) oraz kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Składniki
Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, ekstrakt z korzeni witanii ospałej (Withania somnifera (L.) Dunal) - Ashwagandha standaryzowany na 5% witanolidów DER 5-10:1, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.
Składnik | 10 g |
Ekstrakt z witanii ospałej (Ashwagandha), w tym: | 100 mg |
witanolidy | 5 mg |
Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu | 9850 mg |
Masa netto
240 g
Właściwości składników
Ashwagandha – wpływa na obniżenie hormonu stresu. Wspiera jakość snu oraz regenerację układu nerwowego. Pomaga w stanach napięcia i niepokoju.
Kakao – ma wpływ na nastrój. Wspomaga pracę układu krążenia, zachowanie elastyczności naczyń krwionośnych i prawidłowego przepływu naczyń krwionośnych.
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli: 10 g (2 łyżki o pojemności 10 ml) 1 raz dziennie.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
W przypadku występowania chorób lub stosowania produktów leczniczych skonsultować przyjmowanie suplementu diety z lekarzem. Produkt nie powinien być spożywany w przypadku stosowania leków o działaniu uspokajającym, nasennym, przeciwpadaczkowym, nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji. Zaleca się konsultację z lekarzem w przypadku występującej: niewydolności nerek, chorób serca i stosowania leków na nadciśnienie, silnej hiperandrogenizacji.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w temperaturze pokojowej 15-25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Specyfika
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji